Ποιος θα προλάβει να «κόψει» πρώτος το νήμα; Ποιος θα κατακτήσει, οριστικά αυτή τη φορά, τη πρώτη θέση και θα «πιει» από τη κούπα του πρωταθλητή το νέκταρ της ανόδου; Δίλημμα που βγάζει πρωταθλητή αν και δεν είναι σίγουρο, όπως έδειξαν και οι προηγούμενες χρονιές ότι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν τη πρώτη τριάδα θα μείνουν… παραπονεμένες. Όλα λοιπόν τελειώνουν αύριο, γι΄αυτούς που παλεύουν για τη παραμονή…  ή αν θέλετε όλα αρχίζουν αύριο για κάποιους άλλους αναφορικά με την άνοδο αφού μην ξεχνάμε ότι κάθε» νόμισμα» έχει πάντα δύο πλευρές.

Ο Αργοναύτης θέλει τη νίκη απέναντι στον Φοίνικα Λάρισας για να μπορέσει να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και ταυτόχρονα την άνοδο στη Β΄ Εθνική ανεξαρτήτου τι θα κάνουν οι «διώκτες» του.

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά τότε για το σωματείο της Καλαμαριάς τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα αφού θέλει να χάσει ο Ηρακλής απέναντι στα Ιωάννινα (που δεν είναι αδιάφορα βαθμολογικά αλλά δύσκολα να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη) για να κατακτήσει τη πρώτη θέση, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας με το σωματείο της Κοζάνης το πλεονέκτημα δεν είναι υπέρ των Θεσσαλονικέων.
Αντίθετα, αν υπάρξει ισοβαθμία του Αργοναύτη με το Άργος Ορεστικό, που φιλοξενείται στον ΒΑΟ τότε οι παίκτες του Γιώργου Καραμουσαλίδη θα πάρουν την δεύτερη προνομιούχα θέση με πρωταθλητή τον Ηρακλή και τρίτο το Άργος.

Σ’ ενδεχόμενη νίκη του Αργοναύτη, νίκη του Άργος και ήττα του Ηρακλή η βαθμολογία θα παραμείνει ως έχει τώρα, δηλ. πρώτη την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεύτερο το Ορεστικό με τρίτο το σωματείο της Κοζάνης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό άγχος οι Διόσκουροι Κοζάνης θα αγωνιστούν μέσα στον Αετό Κιλκίς προκειμένου να κερδίσουν την 17η φετινή νίκη τους κλείνοντας με θετικό πρόσημο τη χρονιάς όπως ακριβώς και ο Πρωτέας
Γρεβενών που φιλοξενείται μέσα στον Αστέρα.

Η ομάδα της Λάρισας πάντως έχει ανάγκη τη νίκη για να παραμείνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (θα είναι η πέμπτη ομάδα από το τέλος) αν και αυτό δεν είναι απόλυτα σίγουρο… αφού πολλά θα κριθούν και από τον υποβιβασμό των «βορείων» από τη Β΄ Εθνική.

Το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Αστέρας Λάρισας – Πρωτέας Γρεβενών (Αλκαζάρ, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – ΑΓΣ Ιωαννίνων (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
ΒΑΟ – Αργος Ορεστικό  (BAO, 18:00)
Αετός Κιλκίς – Διόσκουροι Κοζάνης (B’ ΔΑΚ Κιλκίς, 18:00)
Τιτάνες Παλάμα –  Αριδαία 20-0 α.α.
Αργοναύτης – Φοίνικας Λάρισας (ΔΑΚ Καλαμαριας, 18:00)