Δημητριάδης: “Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες”

Η καρδιά της ανόδου του δευτέρου ομίλου νότου θα χτυπήσει στο Λίντο την ερχόμενη Κυριακή (22/05) και όπως είναι φυσικό οι σφυγμοί των δυο ομάδων ολοένα και αυξάνονται καθώς πλησιάζει η 26η αγωνιστική.
Μετά την κατιούσα που είχε πάρει την περασμένη δεκαετία το Ηράκλειο, η αναμέτρηση με τον Φιλαθλητικό είναι το μόνο εμπόδιο πια για να επιστρέψει στις μεγάλες δόξες του παρελθόντος. Έτσι ο προπονητής της κρητικής ομάδας Μανόλης Δημητριάδης μίλησε στο kritikobasket.gr για το σημαντικό αυτό παιχνίδι, καθώς και τις χάρες που αναμένεται να προσφέρει το μπάσκετ της μεγαλονήσου μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο τεχνικός των πρωτοπόρων σχολίασε την ψυχολογία της ομάδας του λίγες μέρες πριν το καθοριστικό παιχνίδι ανόδου:
“Θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να πεις τίποτα για την ψυχολογία της ομάδας. Τα παιδιά γνωρίζουν και αναλαμβάνουν το βάρος και τη σημασία του μεγάλου αυτού αγώνα.
Αγωνιστικά σίγουρα θα αγωνιστεί ο Στεφανάκης, ενώ για τον Χαρίση, οι πιθανότητες είναι πενήντα-πενήντα. Το βράδυ της Πέμπτης θα μπορούμε να ξέρουμε περισσότερα κι αν θα μπορέσει να αγωνιστεί”.

Επίσης ανέλισσε τις λεπτομέρειες που θα κρίνουν το ματς:
“Το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Φιλαθλητικός είναι μια ομάδα με νεαρούς παίκτες που τρέχουν πολύ, ενώ παίζουν και με ένστικτο. Αγαπά το ελεύθερο μπάσκετ.Από την άλλη εμείς είμαστε ομάδα με εμπειρία αλλά που μπορεί να τρέξει όταν χρειαστεί.Μπορούμε να διαχειριστούμε όποιες καταστάσεις δημιουργηθούν στον αγώνα.Όπως κι αν έχει, θεωρώ ότι η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της, αυτή θα είναι η νικήτρια”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον άθλο των κρητικών ομάδων τη φετινή χρονιά:
“Το Κρητικό μπάσκετ φέτος δίνει ισχυρό παρών σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες. Ο ΑΓΟΡ του Στέργιου Κουφού θα ανέβει για μένα στην Α1. Ο ΟΦΗ από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2, ενώ κι ο Εργοτέλης παρέμεινε στην κατηγορία. Επίσης ένας εκ των Ηροδότου ή Αναγέννηση θα ανέβει στην Γ’ Εθνική. Ελπίζουμε πως κι εμείς θα είμαστε του χρόνου στην Β’ Εθνική. Αρα πέντε ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες από την Κρήτη, παρά τις όποιες ενστάσεις για την σκοπιμότητά τους, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το Κρητικό μπάσκετ”.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο για να  στηρίξει τους «μπλε» στην προσπάθεια της ανόδου:”Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να πω στον κόσμο της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, ότι σε αυτό το παιχνίδι η παρουσία τους θα είναι απαραίτητη. Θέλουμε την συμπαράσταση του κόσμου, ανεξάρτητα οπαδικής προέλευσης, να έρθει να στηρίξει τις προσπάθειές μας και να δώσει το σύνθημα της νίκης για την ομάδα μας. Γι αυτό κάνουμε κάλεσμα σε όλους τους φίλους του μπάσκετ, να είναι μαζί μας την Κυριακή το απόγευμα στο Λίντο. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ο μέσος όρος των 200 φιλάθλων που μας παρακολουθούσε μέχρι τώρα θα αυξηθεί κατά πολύ και θα δούμε ένα γεμάτο Λίντο”.