Δ. Διαμαντίδης: «Χρειάζομαι ξεκούραση γι’ αυτό σταμάτησα απ’ την εθνική»…

Η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη στο 3ο Triple Crown Basketball Summer Camp ήταν η ιδανική ευκαιρία για να… ξεδιαλύνουν κάποια πράγματα. Όπως η απόφασή του να σταματήσει απ’ την εθνική ομάδα, με τον 3D ν’ αναφέρει: : «Ο λόγος που σταμάτησα από την Εθνική είναι ότι είμαι τριάντα ενός χρόνων και χρειάζομαι ξεκούραση για να μπορέσω να παίξω ακόμα δύο-τρία χρόνια καλό μπάσκετ.»

Βέβαια, δεν παρέλειψε να δώσει τις οδηγίες του προς τους μικρούς του camp, ευχαριστώντας παράλληλα τους διοργανωτές Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά. «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα παιδιά (σ.σ Φραγκίσκο Αλβέρτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά) για την πρόσκληση τους, θέλω να ξέρετε ότι είστε πολύ τυχεροί που είστε εδώ και να κοιτάξτε να το εκμεταλλευτείτε. Να μάθετε να παίζετε το παιχνίδι και να περνάτε καλά. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι», ήταν απ’ τα βασικά σημεία του Διαμαντίδη, που αναφέρθηκε και στην κατάκτηση της φετινής Euroleague δήλωσε: «Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Είναι σπουδαίο και πολύ ξεχωριστό να πετυχαίνεις τον στόχο που έχεις βάλει και προσπαθείς κάθε μέρα για αυτόν.»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στον Γιάννη Μπουρούση για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ σχολίασε: «Δεν είναι όμορφο να ακούγονται τέτοια πράγματα για τον Γιάννη, όμως επειδή δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα, θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η υπόθεση και μετά να σχολιάσουμε.»
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τον τραυματισμό του στον τέταρτο τελικό του φετινού πρωταθλήματος απέναντι στον Ολυμπιακό δήλωσε: «Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τους συμπαίχτες μου αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα κερδίζαμε. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει πολλούς καλούς παίχτες και δεν βασίζεται σε έναν, είμαι τυχερός που έχω τόσο καλούς συμπαίχτες. »

Όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την ανάδειξη του σε πολυτιμότερο παίχτη της Ευρώπης και τα συναισθήματα του πριν τον τελικό με την Maccabi Electra Tel Aviv σχολίασε: «Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους προπονητές μου και τους συμπαίχτες μου. Σίγουρα πίστευα ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατακτήσαμε αυτόν τον τίτλο.»

Όταν ερωτήθηκε για τα συναισθήματα του πριν από τον πρώτο αγώνα της καριέρας του δήλωσε: «Μπορώ να πω ότι ήμουν αγχωμένος αλλά χάρηκα ιδιαίτερα όταν έπαιξα. »
Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά για ποιο λόγο πιστεύει ότι ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ δήλωσε: «Δεν ξέρω τι να σου πω.»(είπε χαμογελώντας.) «Κάποιοι σ’ αγαπάνε και κάποιοι δε σ’ αγαπάνε έτσι είναι τα πράγματα.»

Όταν ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν προσπάθησε να πάει στο NBA απάντησε: «Καταρχάς δεν είχα κάποια πρόταση, αλλά πιστεύω ότι δεν έχω την δυνατότητα για αγωνιστώ εκεί.» Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει απάντησε: «Έχω αντιμετωπίσει πάρα πολλούς καλούς παίχτες, αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον θα έλεγα ο Navarro και παλαιότερα ο Alphonso Ford που δυστυχώς δεν ζει τώρα.»

Αφού ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δηλώνοντας: «Ευχαριστούμε τον Δημήτρη που βρήκε τον χρόνο να μας επισκεφθεί και ξέρουμε ότι το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα πιεσμένο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας και τους ανθρώπους που δούλεψαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.»
Η τελευταία πράξη περιελάμβανε τις απονομές των αναμνηστικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες και στους νικητές.
Οι ιδρυτές ευχαρίστησαν θερμά τους παρευρισκόμενους και τον λαμπερό καλεσμένο τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα όπου ξεκινάει η δεύτερη περίοδος του 3ου Triple Crown Basketball Summer Camp (27.2.2011 – 2.7.2011).