Δ. Παπανικολάου: “Δεν θα συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο, στηρίζω το ίδιο το άθλημα”

Τέλος στα σενάρια που τον έφερναν να θέτει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές με κάποιον από τους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΕΟΚ, έβαλε ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. “Δεν θα συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο κανενός υποψήφιου προέδρου και δεν στηρίζω κάποιο πρόσωπο ξεχωριστά, αλλά στηρίζω το ίδιο το άθλημα”, τονίζει χαρακτηριστικά ο Παπανικολάου, σε ανακοίνωσή του, με την οποία πάντως θέτει εαυτόν για μία ακόμη φορά στη διάθεση του αγαπημένου του αθλήματος, αυτού το οποίο υπηρέτησε με ζήλο επί σειρά ετών.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Δημήτρης Παπανικολάου στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρουν:

“Μια πρόσφατη επίσκεψη μου στον ως σήμερα πρόεδρο της ΕΟΚ κ Βασιλακόπουλο συνδυάστηκε εύλογα ως φήμη με την συμμετοχή μου σε υποψηφιότητα που φαίνεται να στηρίζει.
Η απάντηση μου είναι ότι αν και έλαβα τιμητικές προτάσεις από διαφορετικά σχήματα για τις επερχόμενες εκλογές στην ομοσπονδία, δεν θα συμμετέχω σε κανένα ψηφοδέλτιο κανενός υποψήφιου προέδρου και δεν στηρίζω κάποιο πρόσωπο ξεχωριστά, αλλά στηρίζω το ίδιο το άθλημα και αν την επόμενη ημέρα με χρειαστεί το νέο σχήμα που θα εκλεγεί να βοηθήσω σε κάτι, χαρά μου και τιμή μου.
Όσον αφορά τον κ Βασιλακόπουλο έχω πει πολλές φορές ότι τον σέβομαι, γιατί εκτός των σπουδαίων παιχτών – προπονητών που ανέβασαν το μπάσκετ στην Ελλάδα ψηλά είχε και εκείνος πολύ μεγάλο μερίδιο, σαν ένας σπουδαίος παράγοντας που βοήθησε τα μέγιστα ώστε η γενιά μου και όχι μόνο να βρούμε πολλά πράγματα έτοιμα και οτιδήποτε άλλο να έλεγα θα ήταν τουλάχιστον αχαριστία από μέρους μου στο πρόσωπο του.
Δεν επιθυμώ να μπω αυτή την εποχή σε προεκλογική περίοδο, αλλά σε περίοδο δημιουργίας.
Επίσης σε όλα τα σχήματα υπάρχουν άξιοι φίλοι μου αθλητές με τους οποίους δεν θέλω να έρθω σε ανταγωνισμό αλλά σε συνέργειες για τομείς της κοινωνίας που πρέπει να μπουν ως υγιή πρότυπα που είναι, όπως το ίδιο ισχύει και με αθλητές από όλα τα αθλήματα.
Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους προέδρους και μέλη και καλή δύναμη στον αγώνα τους”.