Δ. Χαμαϊδής: “Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις εύκολα”…

Η Νήαρ Ηστ έχει μπει στο… δρόμο προς τη Β’ εθνική, αλλά βασικό ζητούμενο, όπως τονίζει ο προπονητής της Δημήτρης Χαμαϊδής είναι να παραμείνει πιστή στο πλάνο της. Κι αυτό λέει ότι “… ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις εύκολα”, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» στο webradio της ΕΟΚ με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το αν είχαν στόχο τον πρωταθλητισμό: «Πάντα υπήρχε στο μυαλό, αλλά δεν ήταν αυτό που κοιτάζαμε. Το πρώτο που λέγαμε πάντα ήταν να σωθούμε και από ‘κει και πέρα να δούμε τι θα κάνουμε. Με το χθεσινό (19/02) αποτέλεσμα κατορθώσαμε να σωθούμε και ο επόμενος στόχος είναι να πλασαριστούμε 1οι για τα play-off, ώστε να έχουμε και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας».

Για το φετινό πλάνο της Νήαρ Ηστ: «Όλα πάνε βάσει πλάνου. Το πλάνο μας απ’ την αρχή ήταν να παίξουμε με δικά μας παιδιά και με νέους παίκτες. Έχουμε έναν πολύ μικρό μέσο όρο, γύρω στα 23 χρόνια, τα παιδιά δεν είχαν παίξει στη Γ’ Εθνική, παρά μόνο στα τοπικά. Ο Κουπίδης και ο Γιανναλέτσος βοήθησαν πολύ με την εμπειρία τους τα νέα παιδιά και προχωράμε παίζοντας πάντα με νέα παιδιά. Ο κόουτς Καραμπάς το κατάφερε και τ’ αποτελέσματα τον δικαιώνουν».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι σταθερά δίπλα μας. Με τον Δίωνα Κυπαρισσίας γεμίσαμε ένα γήπεδο 1300 καθισμάτων. Πιστεύω ότι στη Γ’ Εθνική δεν υπάρχει άλλη ομάδα που θα μπορεί να γεμίσει τέτοιο γήπεδο».

Για το αν θα παραμείνουν πιστοί στο πλάνο τους και στο ενδεχόμενο ανόδου στη Β’ Εθνική: «Όλα τα νέα παιδιά αυτήν τη στιγμή θα μείνουν στην ομάδα εφόσον το θέλουν, αυτός ήταν και ο στόχος. Δε θέλουμε να κάνουμε αλλαγές, ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις εύκολα. Εφόσον το θέλουν θα είναι και του χρόνου στην ομάδα μας».

Για το μακροπρόθεσμο στόχο του συλλόγου: «Αυτήν τη στιγμή ο στόχος μας είναι αν μπορέσουμε ν’ ανέβουμε κατηγορία, να πάμε στη Β’ Εθνική και να εδραιωθούμε εκεί. Από ‘κει και πέρα, το επόμενο «σκαλοπάτι» θα το δούμε στο μέλλον, με υπομονή και βοήθεια απ’ τον κόσμο μας, γιατί τώρα βρίσκονται σε καλή κατάσταση τα οικονομικά της ομάδας μας. Ας εδραιωθούμε στη Β’ Εθνική και βλέπουμε. Η Elite League πιστεύω θα είναι κοντά μετά».