Είμαστε έτοιμοι όταν μας ανάψουν το “πράσινο φως” Κυβέρνηση και ΓΓΑ

“Είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουν οι αγώνες, οι προπονήσεις και κάθε άλλη δραστηριότητα στο χώρο του μπάσκετ, μόλις μας ανάψουν το “πράσινο φως” Κυβέρνηση και ΓΓΑ”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης των ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας.

“Ζητήσαμε τις απόψεις των ομάδων για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ανδρών. Μόνο ο Προμηθέας έκανε μια πρόταση. Είναι δικαίωμα της ομοσπονδίας να βάζει τις ημερομηνίες όποτε κρίνει εκείνη, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους. Δεν υπήρχε κάποια πρόταση να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής. Γι’ αυτό επιλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο”, συμπλήρωσε ο Τσαγκρώνης, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης ανέφερε: “Πιέζουμε για να επιστρέψουν όλες οι κατηγορίες του μπάσκετ στη φυσιολογική δραστηριότητα. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και γραπτώς πιέζουμε να μας δοθεί το ΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον το κρίνουν ωστόσο οι γιατροί και επιστήμονες. Νομίζω ότι είμαστε κοντά, αυτό μου άφησε να καταλάβω ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και μου έδωσε την ελπίδα ότι την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε ετοιμάσει δύο – τρεις εναλλακτικές λύσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε. Στόχος είναι οι ημερομηνίες για το τέλος να είναι περίπου στο σημείο που είχε προκαθοριστεί”.

Οσον αφορά τα της κλήρωσης, η κληρωτίδα έδειξε ότι ο τελικός δεν θα έχει ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, τις δύο πιο εμπορικές ομάδες της Α1 σε αυτή τη χρονική στιγμή, καθώς οι δυό τους μόνο στα ημιτελικά μπορούν να βρεθούν, εάν περάσουν τα “εμπόδια” των Περιστέρι και Λαυρίου αντίστοιχα. Από την κληρωτίδα προέκυψε ότι ο πρώτος ημιτελικός της 12ης Φεβρουαρίου θα είναι οι νικητές του Παναθηναϊκός-Περιστέρι και Λαύριο-ΑΕΚ, ενώ το άλλο ζευγάρι θα είναι από τους νικητές των προημιτελικών Ηρακλής-ΠΑΟΚ και Κολοσσός-Προμηθέας Π. Ο τελικός του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στις 14/2 σε έδρα “… που θα οριστεί εν ευθέτω χρόνο”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι ιθύνοντες την ομοσπονδία.