Είπε το “ναι” η ΦΕΑ στην Α2, ξεπερνιέται το… αγκάθι του γηπέδου!

“Α2, ερχόμαστε…!!!”, φωνάζουν από σήμερα στη ΦΕΑ, με το σύλλογο ν’ απαντά θετικά στην πρόσκληση-πρόκληση της ομοσπονδίας, προκειμένου να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. “Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να το κάνεις”, είχε πει κάποτε ο διάσημος Γουώλτ Ντίσνεϋ κι αυτό ακολουθούμε και στη ΦΕΑ. Ονειρευτήκαμε ότι κάποια μέρα μπορεί η ομάδα μας να βρεθεί στην Α2 και πλέον αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!!!”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, που συνεχίζει: “Το δικαίωμα να βρεθεί ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ κερδήθηκε στο παρκέ και η πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ήρθε να δώσει… σάρκα και οστά στο όνειρο της “μπασκετικής οικογένειας” της ΦΕΑ, που εδώ και χρόνια μοχθούμε για το σύλλογο.
Στις 3/5/2017 η ΦΕΑ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Ηλιούπολη (87-74), πήρε το δρόμο του υποβιβασμού για τη Β’ ΕΣΚΑ κι αυτή ήταν μία σημαδιακή ημερομηνία για τον σύλλογο. Διότι από εκείνη την ημερομηνία ξεκίνησε το… restart και μαζί η ανοδική πορεία. Για να φτάσει η ομάδα να διεκδικήσει το εισιτήριο της ανόδου μέσω των μπαράζ και πλέον να είναι η επιλαχούσα από την ΕΟΚ για να συμπληρώσει το παζλ της Α2.
Μία πρόσκληση-πρόκληση, την οποία αποδεχθήκαμε άπαντες στο σωματείο και πλέον ανασκουμπωνόμαστε, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ομάδα μας να έχει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία στο πρωτάθλημα.
Δικαιώνοντας όλους όσοι έχουμε πιστέψει από την αρχή σ’ αυτή την επιλογή…
Α2, ερχόμαστε…!!!”.

Βέβαια για να δοθεί η θετική απάντηση χρειάστηκε να… τρέξουν αρκετά στη ΦΕΑ, καθώς το μεγάλο τους άγχος ήταν το γηπεδικό. Κι αυτό διότι το γήπεδο που θα φιλοξενεί τις αναμετρήσεις στην Α2, θα το μοιράζεται το σωματείο με το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΑΕΚ, καθώς και με την ομάδα ΑΜΕΑ. Οπότε έπρεπε να βρεθεί λύση. Την οποία θα δώσει ο δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, στον οποίο απευθύνθηκαν οι διοικούντες τη ΦΕΑ κι απέσπασαν τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί λύση και πως το σωματείο δεν θ’ αντιμετωπίσει πρόβλημα όχι μόνο για τους αγώνες, αλλά και για τις προπονήσεις.