«Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής», λέει η γνωστή φράση, που δείχνει να ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, τέθηκε εκτός «μαχών» της εθνικής ομάδας των ανδρών, καθώς όπως έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις το πρόβλημα που «κουβαλά» στο πόδι του – και το οποίο συχνά-πυκνά τον «ταλαιπωρούσε» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν – χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ξεπεραστεί απόλυτα.

Κι επειδή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει χρόνο προς… διάθεση, η επιλογή ήταν μονόδρομος. Ο Σλούκας εκτός «μάχης» και η εθνική θα πορευτεί με τους υπόλοιπους διεθνείς στις «μάχες» του προολυμπιακού τουρνουά και την προσπάθεια να βρεθεί στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας για τον Σλούκα αναφέρει: «Ο Κώστας Σλούκας δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τη φετινή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανε στο πόδι όπου αντιμετώπιζε πρόβλημα, έδειξαν ότι ο απαιτούμενος χρόνος πλήρους αποκατάστασης δεν αρκεί για να δώσει το «παρών» στις επίσημες υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος».