Εκοψε την πίτα η ΕΣΚΑ

εσκα-πιταΜέσα σε μία άκρως μπασκετική και εορταστική ατμόσφαιρα, η ΕΣΚΑ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην καθιερωμένη και λαμπερή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου στο «Δαΐς». Το «παρών» έδωσαν: Σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Μπασούρη, πολλοί διαιτητές του ΣΕΔΚΑ, κριτές του ΣΚΚΑ, η πλειοψηφία των σωματείων ΕΣΚΑ, αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Δημήτρης Μπασούρης, αφού αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια στους εκλιπόντες Τάσο Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Αποστόλου και Βασίλη Σακόπουλο, δήλωσε:

«Παρατηρώντας, την αθρόα προσέλευση στην καθιερωμένη, εδώ και χρόνια, εορταστική μας εκδήλωση, αθλητικών σωματείων, διοικητικών παραγόντων, αθλητών, προπονητών, διαιτητών και κριτών, αλλά και όσων μάς τιμούν σήμερα με την παρουσία τους, είναι φυσικό να διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης και ικανοποίησης. Με την συμμετοχή μας στην πρωτοχρονιάτικη αυτή εκδήλωση αποδεικνύουμε ότι η αθλητική μας κοινωνία είναι στέρεα δεμένη και με ενεργή την προσήλωσή μας στην προώθηση των κοινών μας σκοπών και στόχων, αγωνιστικών και αναπτυξιακών.

eska-pitaΜε αυτή την ενότητα σκοπών και στόχων είναι απόλυτα δικαιολογημένη η καταξίωση της καλαθοσφαίρισης ως εθνικού αθλήματος, που μέσα ακόμη και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπως αυτή που διέρχεται η χώρα μας, το άθλημά μας -συνεχώς- αναπτύσσεται με την ίδρυση νέων αθλητικών σωματείων και την προσέλκυση κάθε χρόνο εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, αθλητών/αθλητριών, αλλά και νέων διοικητικών παραγόντων. Είμαι βέβαιος, ότι και τη νέα χρονιά η αθλητική μας κοινωνία, με την αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία των θεσμικών της οργάνων και με κορυφαία φυσικά έκφρασή της την Ομοσπονδία μας, θα αποδείξει την αποτελεσματικότητά της και θα αναδείξει το αγωνιστικό, δημιουργικό και αναπτυξιακό της έργο. Θέλω, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΣΚΑ, να απευθύνω σε όλους όσοι σήμερα τιμούν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση, τις πιο εγκάρδιες ευχές μας για ένα ευτυχισμένο, υγιές και παραγωγικό -σε κάθε τομέα και δραστηριότητα- νέο έτος. Χρόνια πολλά».

eska-pita2Στην συνέχεια, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες, προς την οικογένεια του αείμνηστου Μάκη Δενδρινού, προς τον Αριστείδη Γολέμη (β’ αντιπρόεδρος ΕΟΚ), τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο (ιστορικός παράγοντας ΓΣ Περιστερίου), την Ελευθερία Πετριλή (παράγοντας ΓΣ Αγίων Αναργύρων), τον Μπάμπη Σαμοθράκη (καλύτερος αθλητής Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών, σεζόν 2014-15) και την Σόνια Γιουκάκη (καλύτερη αθλήτρια Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών, σεζόν 2014-15).

Βραβεύτηκαν, εξάλλου, οι ομάδες που διακρίθηκαν στα περσινά πρωταθλήματα ΕΣΚΑ: Από την Α’ Ανδρών, ο ΑΟ Τρίτων, ο ΓΣ Απόλλων και η ΦΕΑ ΝΦ-ΝΧ, από τη Β’ Ανδρών: ο ΓΣ Δάφνη Δαφνίου, η ΑΕ Αίολος-Ταύρος και ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, από την Γ’ Ανδρών ο Ποσειδών ΑΟΝΨ, ο ΓΣ Παλλήνης και ο ΟΦΗ Ηρακλείου και από τη Δ’ Ανδρών ο ΑΣ Παιανίας Κτησιφών, ο ΠΑΟ Δόξα Βύρωνος και ο ΑΟ Κωφών. Σε ό,τι αφορά τις Γυναίκες, αντίστοιχα, βραβεύτηκαν, από την Α’ κατηγορία, ο ΓΣ Αγ. Παρασκευής, ο ΑΟ Πεύκης και ο ΑΟ Αμύντας. Από την Β’ Γυναικών, ο ΑΟ Κρόνος Γέρακα, ο ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθέριος και ο ΓΑΣ Καλυβίων, ενώ από τη Γ’ κατηγορία: ΓΣ Δάφνη Δαφνίου, ΠΟ Αγίου Θωμά, ΑΣ Παπάγου. Aκολούθως βραβεύτηκαν και οι κορυφαίες ομάδες της περσινής σεζόν, σε επίπεδο Παίδων (ΑΣΕ Δούκας, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΓΣ Περιστερίου), Εφήβων (Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΣΕ Δούκας, ΓΣ Αμαρουσίου), Κορασίδων (Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΟ Αρης Πετρούπολης, ΑΟ Κρόνος Γέρακα), Νεανίδων (ΑΣ Αθηναϊκός, Παναθηναϊκός ΑΟ, ΑΕΣ Ενωση Γαλατσίου).

eska-pita3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eska-pita4