Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας

Το Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας είναι γεγονός και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους  είναι γεγονός και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ερασιτέχνες αθλητές της περιοχής μας, να αθληθούν και να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση που στόχο της έχει να αναδείξει τη χαρά του αθλήματος!

Το Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας 2022 διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας και με συνδιοργανωτή τον Α.Σ.Καρδίτσας. Πρόκειται για ένα ανοικτό πρωτάθλημα στο οποίο θα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που δεν αγωνίζονται σε επίσημα πρωταθλήματα, αλλά αγαπούν τον αθλητισμό και το μπάσκετ και θέλουν -μετά από δυο χρόνια αποχής από τις οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες λόγω της πανδημίας – να επιστρέψουν στα γήπεδα και στη φυσική και αθλητική δραστηριότητα. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν με την παρέα και τους φίλους τους να δημιουργήσουν μια ομάδα και να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση, όπου το μπάσκετ και κάθε αγώνας θα είναι γιορτή!

Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό για όλες τις ομάδες του νομού Καρδίτσας που θα δημιουργηθούν, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δυο κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας (Νέο Κλειστό και Κλειστό ΔΑΚ) τους επόμενους μήνες, φιλοδοξώντας να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαύσουν τον αθλητισμό σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επίσης, η τήρηση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων θέλει να δώσει στη διοργάνωση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, ώστε με ασφάλεια, προστασία αλλά και με ενδιαφέρον, να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα, για το οποίο στόχος είναι να αναβαθμίζεται διαρκώς.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

Κάθε ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή θα πρέπει να έχει στο δυναμικό της 15 τουλάχιστον αθλητές άνω των 30 ετών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και 3 αθλητές σε κάθε ομάδα, ηλικίας  18-30 ετών. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, θα πρέπει να μην αγωνίζονται κατά την περίοδο 2021-22, σε ομάδα τοπικής ή εθνικής κατηγορίας μπάσκετ.

Σε ότι αφορά τους κανονισμούς παιδιάς, θα τηρούνται όσα αναφέρονται στους κανονισμούς της EOK, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή που έχει συσταθεί, θα ελέγχει τη σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Επίσης, μεγάλο βάρος δίνεται στην προστασία και την υγεία των αθλουμένων και κάθε αγώνας θα γίνεται με παρουσία ιατρού, ενώ για την προστασία όλων από τον Covid19, θα τηρείται αυστηρά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γ.Γ.Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής

Από σήμερα και μέχρι και τη Μ.Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, οι ομάδες που συγκροτούνται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, ή να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, μπορούν να χρησιμοποιούν το email: karditsa.open.basket@gmail.com ή τη σελίδα στο Facebook: Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας. Η υποβολή των ερωτημάτων, αλλά και η δήλωση συμμετοχών, θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των δυο παραπάνω τρόπων. Μετά τη Μ.Δευτέρα, όταν και ολοκληρώνονται οι δηλώσεις συμμετοχής, θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος και η κατάρτιση του προγράμματος των αγώνων. Οι ομάδες που θα μετέχουν θα καταβάλλουν τα έξοδα του αγώνα στον οποίο μετέχουν (διαιτητές, γραμματεία, ιατρός, αναλώσιμα κλπ), ενώ το ακριβές κόστος θα καθοριστεί μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης συμμετοχών και την κατάρτιση του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορεί να βρει κανείς στη σελίδα στο Facebook: Ελεύθερο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ν.Καρδίτσας (@karditsa.open.basket).