Εμπλοκή σε υπόθεση σεξουαλική κακοποίησης και για στέλεχος της ΕΟΚ σύμφωνα με δημοσίευμα!

Ο ασκός του Αιόλου μετά τις αποκαλύψεις-εξομολογήσεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχει ανοίξει για τα καλά κι όπως όλα δείχνουν πολύ δύσκολα αρκετές ομοσπονδίες θα βρεθούν στο “μάτι του κυκλώνα”. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το ereportaz.gr κι ο εκλεκτός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός και στην ομοσπονδία μπάσκετ υπάρχει “περίπτωση” ανάλογη της Σοφίας Μπεκατώρου!!! Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης σε αυτή την υπόθεση έχει πέσει υπάλληλος της ΕΟΚ από προβεβλημένο στέλεχος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, με το συγκεκριμένο περιστατικό να έχει λάβει χώρα το 2014…

Αναλυτικά το πλήρες ρεπορτάζ αναφέρει: “Το ελληνικό #metoo μετά την συγκλονιστική αποκάλυψη-εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για καταγγελίες οι οποίες αφορούν άλλες Ομοσπονδίες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz, ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται, το προσεχές διάστημα, να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ως θύμα στην συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζεται υπάλληλος της ΕΟΚ η οποία φέρεται, βάσει όσων ισχυρίζεται, να έπεσε θύμα άγριων σεξουαλικών ορέξεων ανώτατου και ιδιαίτερα προβεβλημένου στελέχους της Ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας εισέβαλε στον χώρο εργασίας της υπαλλήλου και άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά. Το φερόμενο ως θύμα αντέδρασε αλλά σύμφωνα με την καταγγελία της ο μεγαλοπαράγοντας δεν κάμφθηκε, καθώς αποπειράθηκε ακόμη και να την βιάσει!

Η συγκεκριμένη υπάλληλος έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρο ο οποίος δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση. Το περιστατικό το οποίο μέχρι στιγμής εμφανίζεται ως “απόπειρα βιασμού” φέρεται να έχει τελεστεί πριν από μερικά χρόνια, ενώ το φερόμενο ως θύμα κρατούσε το στόμα του κλειστό, φοβούμενο τις όποιες επιπτώσεις θα είχε η αποκάλυψη της συγκεκριμένης ιστορίας. Μάλιστα σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του eReportaz προκύπτει ότι για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον ασκό του Αιόλου που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου στη Δικαιοσύνη έχουν καταλήξει αρκετές καταγγελίες που αφορούν το #metoo στον χώρο του αθλητισμού αλλά και του θεάτρου. Ήδη έχει προφυλακιστεί ο νεαρός προπονητής Ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός, Δημήτρης Λιγνάδης καθώς και ο 74χρονος προπονητής κολύμβησης τα στοιχεία του οποίου μάλιστα δόθηκαν στην δημοσιότητα. Την ίδια στιγμή οι εισαγγελικές Αρχές διενεργούν έρευνα για τον Πέτρο Φιλιππίδη καθώς και για έναν 65χρονο (όχι και τόσο γνωστό ηθοποιό) ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό το 2020“.