Ο Γιάννης Χρυσανθόπουλος ανέλαβε τον Κεραυνό Αιγίου σε μια δύσκολη χρονική στιγμή και το στοίχημα που έβαλε είναι να καταφέρει να τον επαναφέρει στα μονοπάτια του παρελθόντος. Έχοντας βιώσει δύο συνεχόμενους υποβιβασμούς σε ισάριθμα πρωταθλήματα, από την Α2 στη Β’ και εν τέλει στη Γ’ Εθνική, η ομάδα του Αιγίου προσπαθεί να βάλει γερές βάσεις ώστε τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει ξανά, σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι για το σύλλογο να κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του κοινού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σοβαρή δουλειά που γίνεται ώστε να κατακτήσουν, εν τέλει, τους στόχους που έθεσαν στη φετινή σεζόν.
“Φέτος δημιουργήσαμε μία ομάδα με 3-4 έμπειρους παίκτες και πολλά νέα παιδιά, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία και παράλληλα τη δημιουργία ενός κορμού που θα αποτελέσει τη βάση για τις χρονιές που θα ακολουθήσουν. Λόγω οικονομικών δυσχερειών, η ομάδα συγκροτήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, κάτι που μας εμπόδισε να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Πιστεύουμε πως αν είμαστε υγιείς στο γήπεδο και δουλεύουμε σκληρά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Οι δύο συνεχείς υποβιβασμοί έφεραν απογοήτευση στον κόσμο του μπάσκετ του Αιγίου. Έτσι, θα έλεγα πως κι αυτό ένα… στοίχημα για εμάς. Θέλουμε μέσα από τις καλές μας εμφανίσεις να τους ξαναφέρουμε και πάλι κοντά μας. Το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας είναι καλό. Υπάρχει καλή συνεργασία τόσο με τη διοίκηση και τους παίκτες, όσο και με το συνεργάτη μου κ.Φιλίππου, αλλά και τον μάνατζερ του συλλόγου, κ.Καραγιάννη.
Η αλλαγή καταστάσεων θα ήταν η ιδανική λύση για τη βελτίωση στην εικόνα της Γ’ Εθνικής, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόουτς της πελοποννησιακής ομάδας.
“Οι συνθήκες είναι απάνθρωπες και εξαντλητικές. Νομίζω πως θα πρέπει να δούμε διαφορετικά το θεσμό της Γ’ Εθνικής. Θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί, ώστε να γίνει περισσότερο αναπτυξιακό το πρωτάθλημα, να υπάρχουν δικλείδες κανονισμών που να υποχρεώνουν τη συμμετοχή νεαρών αθλητών. Ίσως θα έπρεπε και οι όμιλοι να γίνουν δύο, με περισσότερες ομάδες, ώστε να υπάρχει και καλύτερη ποιότητα πρωταθλήματος και σταματήσει αυτό το άγχος, που αναγκάζει τις ομάδες να τερματίζουν στην επτάδα για να σωθούν”