Επίσημα Χουγκάζ

Ο Κρις Χουγκάζ είναι και… με τη βούλα ο νέος τεχνικός του ΟΦΗ με τον κρητικό σύλλογο να τον ανακοινώνει επίσημα.

Αναλυτικά:

Ο Kρις Χουγκάζ είναι ο αντικαταστάτης του Β.Βλάχου,  στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ.

Ο  Έλληνας προπονητής, έχει μια τεράστια διαδρομή στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ και πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στην καριέρα του.

Ο Έλληνας προπονητής ήταν μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή μέλος του τεχνικού τιμ της γυναικείας ομάδας του Πανιωνίου, ενώ το 2010 είχε εργαστεί στην Καβάλα, ως βοηθός του Κώστα Πιλαφίδη και του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο 43χρονος προπονητής έχει επίσης εργαστεί ως βοηθός των Μάρκοβιτς, Παβίσεβιτς και Γκέκου στον Πανιώνιο, ενώ ως παίκτης είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο, τη Νήαρ Ήστ, τη Λάρισα, τον Σπόρτιγκ και τον ΟΦΗ την περίοδο 2000-2001.

Με τον ταλαντούχο προπονητή είχαμε επικοινωνία χθες το απόγευμα, αλλά στις δηλώσεις του ήταν λακωνικός, καθώς θέλει πρώτα να αποκτήσει άποψη για την ομάδα και κατόπιν,  να τοποθετηθεί:

Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τον ΟΦΗ ;

«Είχε ατυχή αποτελέσματα. Δεν έχω όμως σαφή εικόνα. Θέλω να δω  από κοντά την ομάδα. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι, ώστε  έχοντας την  κατάλληλη ψυχολογία, να μπορέσει η ομάδα να βρει το δρόμο της.”

Είχατε αγωνιστεί σε αυτήν την ομάδα ως παίκτης την περίοδο 2000-2001 .Τι  σημαίνει για εσάς ΟΦΗ ;

«Από το Ηράκλειο και από τον ΟΦΗ, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Εδώ γέννησε η σύζυγός μου τα (δίδυμα) παιδιά μου, ενώ είχα και πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του νησιού  και αναμνήσεις.

Ξέρω τη δυναμική της ομάδας και του κόσμου ιδιαίτερα. Ο ΟΦΗ με τον κόσμο που έχει την διοίκηση και τους παίκτες, είναι ομάδα που πληροί όλες τις προδιαγραφές».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας  άλλες ομάδες, οι παίχτες εμφανίσθηκαν ψυχωμένοι και έτοιμοι να παλέψουν για την νίκη σε αντίθεση με ότι είχαν παρουσιάσει μέχρι τότε. Πως το δικαιολογείτε;

«Η αρχή είναι αυτή. Η δουλεία του παίκτη  είναι αυτή. Να μπαίνει στο παρκέ και να τα δίνουν όλα. Να είναι ψυχωμένοι. Αυτό είναι η βασική αρχή του μπάσκετ. Τον ίδιο δρόμο ακολουθώ κι εγώ. Μέσα από την δουλειά θα βγάλουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μια ομάδα. Η εικόνα πάντως που θα βγάζει ομάδα θα έχει αγωνιστικότητα, ψυχή και πάθος. Το μπάσκετ  το αγαπώ και θέλω να δώσω όλο μου τον εαυτό».

Πότε θα σας δούμε στο Ηράκλειο;

«Το μεσημέρι θα είμαι στην προπόνηση».