Επεισοδιακή αγωνιστική

Επεισοδιακή ήταν η 12η Δεκεμβρίου για αρκετές ομάδες του 1ου ομίλου Νότου. Διαφωνίες, σκηνές που δεν ωφελούν το μπάσκετ αλλά και πολλά παράπονα απέναντι στη διαιτησία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.


Χαρακτηριστικό  παράδειγμα ήταν το ματς της Παναχαϊκής με τον Πορφύρα, όπου μετά από “κοκορομαχία” ανάμεσα σε παίκτες, την εμπλοκή της τεχνικής ηγεσίας και μετέπιπτα της διοίκησης οι διαιτητές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το κατάμεστο γήπεδο, ώστε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Η όλη διαδικασία κράτησε αρκετή ώρα το παιχνίδι σε αδράνεια, η λύση όμως βρέθηκε, αφού υπήρξε εκατέρωθεν αποδοχή των λαθών και έτσι ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Σε αντίθεση του επεισοδιακού παιχνιδιού Κρόνος – Μίλωνα που και εκεί αλλοπρόσαλλες σκηνές εξελίχθηκαν στο παρκέ με αποτέλεσμα να οδηγήσουν το έμψυχο δυναμικό των δυο ομάδων σε σύγκρουση και τους διαιτητές να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να αποδοθεί πάλι η τάξη. Το όλο σκηνικό καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα με απώτερο σκοπό την παραδειγματική συμμόρφωση των πρωταγωνιστών ανεξαρτήτου πόστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αλέξης Μπαλτάς, Θόδωρος Παπαδάκης από την πλευρά του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και Θανάσης Καμαριώτης από τον Μίλωνα, κινδυνεύουν με τιμωρία μιας και τα δελτία τους παραπέμφθηκαν στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή, που θα αποφασίσει για τις τύχες τους

Μπορεί οι διαιτητές στις δυο παραπάνω αναμετρήσεις να λειτούργησαν ως ειρηνοποιοί σε αλλά παιχνίδια όμως έγιναν το “κόκκινο πανί”  δίνοντας αφορμές πολλών παραπόνων.

 Στους εν λόγο συλλόγους δεν ανήκει μόνο  η Ακράτα αλλά, δυσαρεστημένοι της αγωνιστικής παρουσιάζονται και οι άνθρωποι της Καλαμάτας, οι οποίοι φανερώνονται πολύ προβληματισμένοι μιας και δεν κατέχουν κανένα ροζ φύλλο αγώνα, προσπαθώντας να βρουν το δίκιο τους στη μη σωστή μεταχείριση σύμφωνα με το σύλλογο, στάση της διαιτησίας στην αναμέτρηση με την ΕΑΠ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση των “νεοφώτιστων”, ο οποίοι ζητούν πιο αντικειμενική μεταχείριση προς την ομάδα τους: “Θέλουμε να μας σέβονται και τίποτα παραπάνω”