Επισημοποίησε την υποψηφιότητά του στις εκλογές ο Άγγελος Παπανικολάου

Την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του στις προσεχείς εκλογές της ΕΟΚ ανακοίνωσε ο Άγγελος Παπανικολάου. Ο 40χρονος γιατρός, θα “κατέβει” στην εκλογική “μάχη” όντας ο “εκλεκτός” του νυν προέδρου της ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, καθώς ο τελευταίος δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του, λόγω ηλικιακού ορίου.

Ο Άγγελος Παπανικολάου είναι πρόεδρος της υγειονομικής επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον αθλητισμό, ενώ αποτελεί μέλος της επιτροπής πρωταθλημάτων και ως παράγοντας έχει ασχοληθεί με το Μεσολόγγι. Πλέον αποτελεί τον τρίτο ισχυρό πόλο στις εκλογές (που πιθανότατα θα γίνουν τον Μάρτιο), μετά τους Βαγγέλη Λιόλιο και Παναγιώτη Φασούλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αξιότιμες-Αξιότιμοι,

Με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.Το Μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται 1ο στις καρδιές των φιλάθλων και 7ο στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, σημάδι της συστηματικής δουλειάς που έχει συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια.Με γνώμονα τη συνεπή παρουσία του Ελληνικού Μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο γίγνεσθαι και σε ενα περιβάλλον αβεβαιότητας, είναι αναγκαίο να κινηθούμε σε κάθε κατεύθυνση, για την προάσπιση των αθλητικών σωματείων-τους αφανείς ήρωες που αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού. Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και οι επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων σε μια εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από προσπάθειες υποβάθμισης της εσωτερικής παραγωγικής διαδικασίας με την νομοθετημένη παρουσία τόσο πολλων αλλοδαπών αθλητών που καταλαμβάνουν υπέρμετρο χρόνο αγωνιστικής παρουσίας.

Φίλες και φίλοι, το επόμενο διάστημα θα εξειδικευθούν οι προγραμματικές μας θέσεις με βλέμμα προς το μπάσκετ του αύριο. Κίνητρό μου είναι η ανιδιοτέλεια και η αγάπη για το άθλημα. Φιλοδοξούμε μαζί με τους συνεργάτες μου να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη σας και να γίνουμε η διοίκηση όλων των αθλητικών σωματείων με ενότητα και όρεξη για προσφορά. Παίζουμε Επίθεση στο Μέλλον.

Με εκτίμηση, Άγγελος Παπανικολάου

Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΟΚ”.