Επιστολή Καστοριάς στον Λευτέρη Αυγενάκη

Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκαλεί ποικίλα ερωτηματικά. Κι ένα εξ αυτών είναι γιατί δεν ανάβει η πολιτεία το “πράσινο φως” και στην επανέναρξη των προπονήσεων. Αυτή την απορία έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στις εθνικές κατηγορίες κι αυτό είναι το αίτημα της επιστολής που έστειλε η Καστοριά, με αποδέκτη τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η επιστολή αναφέρει:

“Ο Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς, απέκτησε πρόσφατα την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, όντας ένας από τους αθλητικούς συλλόγους, που εντάχθηκαν την χρονιά που πέρασε, στο νεοσύστατο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ.Α.
Όπως όλοι οι Έλληνες, ακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τις εντολές των ειδικών, για την προστασία από την διάδοση του ιού, τηρώντας το τελευταίο τρίμηνο, πλήρη αποχή από αγωνιστικές δραστηριότητες αλλά και προπονήσεις.
Η βλάβη που επέρχεται στο αθλητικό οικοδόμημα της χώρας, μέσα από αυτή την μακρά αποχή, είναι προφανής και δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.
Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με δεδομένη την ύφεση των κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Π.Ε. Καστοριάς, αιτούμαστε την επανέναρξη των προπονήσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων, που είναι εδώ και πολλές εβδομάδες “καθαροί”.
Τηρώντας με αυστηρότητα τα μέτρα, αλλά και σκεπτόμενοι πάντα το όφελος της αθλούμενης νεολαίας μας, αναμένουμε από την πλευρά σας, την έμπρακτη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματός μας.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Λαγγιώτης Αναστάσιος
Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παπουλίδου Όλγα”.