Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στην συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Η μη πρόσκληση των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών στην συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί πρωτοφανές και τεράστιο ατόπημα όμοιο του οποίου δεν έχει παρουσιασθεί στην κοινοβουλευτική ιστορική διαδρομή αυτού του χώρου. Καλώ τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής διαδικασίας και τάξης» .

Επειτα τούτου, ο ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Περσάλνικο.

Αναλυτικά:

«Κατάπληξη αλλά όχι έκπληξη αλλά και πέραν αυτού επιβεβαίωση των ανησυχιών μας για τον τρόπο που λειτουργούν οι Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων μας δημιουργούν οι άστοχες αλλά και ύποπτες μεθοδεύσεις που έλαβαν και λαμβάνουν χώρα όσον αφορά την πρόσκληση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή για την συζήτηση του Αθλητικού Νομοσχεδίου.

Ο αποκλεισμός των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών κύριων θεσμικών φορέων και αποκλειστικών εκπροσώπων του Ελληνικού Αθλητισμού στα διεθνή όργανα μας δημιουργεί την εντύπωση ότι παρόλο που το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου είναι τα «στημένα» βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι «στημένες» είναι οι μεθοδεύσεις, η διαδικασία της πρόσκλησης και οι αποκλεισμοί.

Τέτοιες μεθοδεύσεις οπωσδήποτε δεν τιμούν τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της Βουλής και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς και γι΄ αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων για την αποκατάσταση της δημοκρατικής θεσμικής τάξης».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, κα Χρύσα Αράπογλου και όλα τα πολιτικά κόμματα (ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., Κ.Κ.Ε., ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ) .