Επιστρέφει το αντρικό του Πιερικού Αρχέλαου με… πρωτοστάτη τον Θανάση Τοπούζη!

Η αγκαλιά που άνοιξαν στην προσπάθεια του Πιερικού Αρχέλαου οι φίλοι του μπάσκετ, αλλά και οι πολίτες της Κατερίνης, επαναφέρει το αντρικό τμήμα στις… επάλξεις. Η επιστροφή αυτή φέρει την υπογραφή του Θανάση Τοπούζη, που ήταν ο πρωτοστάτης για να μπορέσει πρωτίστως το εφηβικό τμήμα του συλλόγου να “πείσει” για τη δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Ο οποίος πλέον κλείνει μία δεκαετία από την συνένωση των δύο σωματείων της πόλης. “Ο Πιερικός Αρχέλαος επιστρέφει!”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου που δίνει και το στίγμα του οράματος που έχουν στο σωματείο…

“Ο Πιερικός Αρχέλαος κλείνει φέτος τα 10 χρόνια όπου τα 2 μεγαλύτερα σωματεία της πόλης συνενώθηκαν κάτω από ένα όραμα για μια κοινή πορεία στο χώρο του μπάσκετ.
Σε όλη αυτή την πορεία, ο σύλλογος συμμετείχε για 9 χρόνια στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και της Α2 κατηγορίας ανδρών, γεγονός που δεν είχε ξανασυμβεί με τέτοια στην μπασκετική ιστορία της πόλης.

Όλη αυτή η προσπάθεια, αγκαλιάστηκε από το φίλαθλο κοινό της πόλης, αλλά η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον σύλλογο ήταν η εμπιστοσύνη των γονέων στο πρόγραμμα της Pierikos Arhelaos Academy, όπου στη δεκαετή διαδρομή, πάνω από 3.500 παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες.
Πάνω σε αυτό το μοντέλο, ο Πιερικός Αρχέλαος έχει να επιδείξει 3 αθλητές που συμμετέχουν στις κορυφαίες κατηγορίες ανδρών (Τσαλμπούρης, Φακοπουλίδης, Τσιρογιάννης) και αποτέλεσαν αναπόσπαστα κομμάτια των μικρών Εθνικών ομάδων.
Επιπλέον, ο σύλλογος συμμετείχε σε 4 Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων, γεγονός που την καθιστά μια από τις κορυφαίες επαρχιακές ομάδες στο κομμάτι στην ανάδειξης και βελτίωσης νέων αθλητών.

Στηριζόμενοι σε αυτή την τεχνογνωσία, ο Πιερικός Αρχέλαος επιστρέφει στο ανδρικό τμήμα με τη συμμετοχή του στην Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ. Πρωτοστάτης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Θανάσης Τοπούζης που προήλθε ως αθλητής από τις ακαδημίες της ομάδας και έχει ήδη να επιδείξει στην προπονητική του καριέρα το περσινό πρωτάθλημα Εφήβων Κεντρικής Μακεδονίας και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδας.
Κορμός του νέου ξεκινήματος θα είναι νεαροί αθλητές που ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 18 έτη και προέρχονται όλοι από τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχέλαου.
Στο ίδιο μήκος κύματος θα συνεχίσει και το γυναικείο τμήμα με τη συμμετοχή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Α2 γυναικών υπό τις οδηγίες του Στέλιου Χατζηιωάννου. Ο βασικός κορμός της ομάδας θα είναι το τμήμα νεανίδων που την προηγούμενη χρονιά- και για 1η φορά στην μπασκετική διαδρομή της πόλης- συμμετείχε στο Final – 6 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν η πόλη δεν αγκάλιαζε την προσπάθεια του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό της πόλης και όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο, μπορεί να δώσει ξανά τη δυναμική που χρειάζεται ο σύλλογος για τις νέες προκλήσεις.
Ο Πιερικός Αρχέλαος επιστρέφει, διατηρώντας ακέραιο το όραμα, τη δυναμική και τη γνώση που χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων του!”.

.
Διαβάστε ακόμη…