Μοιάζει οξύμωρο, αλλά το πιο… ικανοποιητικό φιλικό που έδωσε η εθνική ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ήταν η μία από τις δύο ήττες. Ο Νίκος Ζήσης, πάντως, αυτή την άποψη εξέφρασε μετά την ήττα από την Ιταλία με 82-81 στη δεύτερη παράταση…

«Ηταν ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσουμε τους αγώνες προετοιμασίας. Δεν παίξαμε καλά, καθώς δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν μπήκαμε καλά, ενώ στο δεύτερο αντιδράσαμε, όμως στη συνέχεια κάναμε πολλά λάθη, αφήσαμε τον Μπελινέλι, έναν κλασικό σουτέρ ελεύθερο» τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής.

«Στις παρατάσεις δημιουργήσαμε αλλά δεν μπήκαν τα σουτ. Θα μπορούσαμε ακόμη και να είχαμε κερδίσει, όμως, το τελευταίο σουτ του Κώστα (Καϊμακόγλου) δεν βρήκε στόχο. Πολλές φορές η νίκη υπερκαλύπτει τις αδυναμίες όμως. Δέκα φορές να το ξανακάναμε την ίδια φάση θα έμπαινε το σουτ του Κώστα. Τον εμπιστεύομαι και το ίδιο θα έκανα ξανά» συνέχισε ο Νίκος Ζήσης, που δήλωσε σχετικά με το Ευρωμπάσκετ:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ με την Βοσνία. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία, δώσαμε δώδεκα πολύ δυνατά φιλικά, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο ξεκίνημα μας είχαν ξεγραμμένους. Μετά τις νίκες στα φιλικά άρχισαν να μας παρουσιάζουν ως υπερ-ομάδα. Επειτα ότι είμαστε μια ομάδα που δεν ξέρει να κερδίζει στο τέλος. Εντάξει μέχρι ένα σημείο είναι λογικό όλο αυτό. Εμείς πάντως είμαστε ήρεμοι και είναι σίγουρο ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, ο Νίκος Ζήσης είπε σχετικά με τους συμπαίκτες του, τόσο αυτούς που συνεχίζουν, όσο και αυτούς που “κόπηκαν”… «Για τα παιδιά που έμειναν μέχρι το τέλος αλλά όπως και για τον Πατ Καλάθη και στον Χαραλαμπίδη είναι κρίμα, αλλά έπρεπε δυστυχώς να μείνουμε 12. Βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα. Κάναμε μία πολύ δυνατή προετοιμασία θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πρώτα από όλα να κερδίσουμε την Βοσνία στην πρεμιέρα μετά την Φινλανδία και μετά να γεμίσουμε τις μπαταρίες στο ρεπό για τη συνέχεια».