Τα προβλήματα κυρίως στην άμυνα είναι εμφανή στα τελευταία δύο παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Ο Νίκος Ζήσης μπορεί ένα διακρίνει το πρόβλημα, αλλά γνωρίζει πως υπάρχει ο χρόνος  για να διορθωθούν κάποια πράγματα:

«Δυστυχώς επαναλάβαμε τα ίδια λάθη. Θα μπορούσα να πω πως επαναλαμβάνουμε λάθη που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι. Είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουμε πρόσωπο στην άμυνα. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε, το πρόβλημα είναι ολοφάνερο και το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτό το κομμάτι. Το καλό είναι ότι αυτά συμβαίνουν στα φιλικά και έχουμε δέκα μέρες μπροστά μας να διορθώσουμε ότι χρειάζεται να διορθωθεί. Στην επίθεση έχουμε την ποιότητα και το ταλέντο και ακόμη και σε τραγικές μέρες σε ότι αφορά τα ποσοστά ευστοχίας όπως χθες, ή ακόμη και σήμερα που ήταν κάπως βελτιωμένα θα φτάσουμε στο καλάθι. Και σήμερα σημειώσαμε 84 πόντους. Το θέμα ήταν ότι στην άλλη πλευρά δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τον ΜακΚάλεμπ χθες ή τον Τελέτοβιτς και τον Ντέντοβιτςή τον Ράιτ σήμερα. Καθαρά εκεί είναι το θέμα μας. Έχουμε 10 μέρες και 5 φιλικά ακόμη για να διορθώσουμε ότι χρειάζεται.

Σε ερώτηση για το αν αρκεί ο χρόνος αυτός, ο Ζήσης ήταν κατηγορηματικός: »Μια καλή ομάδα μπορεί να αντιδρά ακόμη και στη διάρκεια ενός τουρνουά, από τη μια μέρα στην άλλη. Οπότε τώρα, που έχουμε και το χρόνο μέχρι να αρχίσει το τουρνουά σίγουρα μπορούμε να δουλέψουμε όπως πρέπει. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι να είναι εδώ το μυαλό μας. Χρειαζόμαστε την αυτοσυγκέντρωση που απαιτείται σε κάθε στιγμή, ώστε να παίξουμε πάνω σε παίκτες κλειδιά άμυνα και γενικότερα καλή ομαδική άμυνα.

Πέρυσι, δεν υπήρχε χρόνος προετοιμασίας, δεν υπήρχαν προπονήσεις, πήγαμε σχεδόν απευθείας σε ένα τουρνουά. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος έχουμε το χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτό που όντως μας συμβαίνει σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή. Αν κάποιος έβλεπε τους αγώνες και χθες και σήμερα θα έβλεπε ότι θα μπορούσαμε και να είχαμε νικήσει. Κακά τα ψέματα όμως, όταν χάνεις αναλύεις τα παιχνίδια πέντε και δέκα φορές περισσότερο. Και είναι καλό για ένα δεύτερο λόγο: Ξαφνικά είχαμε γίνει το φαβορί, ειδικά στα ξένα μίντια, σε ράνκινγκς. Αυτό το τουρνουά λοιπόν είναι το μεγαλύτερο μάθημα: Σε ένα βράδυ μπορεί να χάσεις από οποιονδήποτε, γιατί ταλέντο έχουν όλες οι ομάδες. Θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν μόνο ένα πράγμα, το οποίο ήδη κάνουμε: Να βάλουμε το εγώ κάτω από την ομάδα στην άμυνα και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».