Ζήτησε εγγυήσεις η ΕΟΚ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18

Το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και στην Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα στην ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ, καθώς η εθνική ομάδα των εφήβων αναχωρεί με προορισμό τη Σαμσούντα, όπου και θα πραγματοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18.

Η ΕΟΚ και ο πρόεδρός της Γιώργος Βασιλακόπουλος με αφορμή το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα απέστειλαν επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην πρεσβεία στην Άγκυρα, αλλά και στη FIBA ζητώντας εγγυήσεις για την ελληνική αποστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

“Η διοίκηση της ΕΟΚ μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς λόγω της προγραμματισμένης συμμετοχής της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 της Σαμσούντας (16-22/12).

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, απέστειλε προσωπικές επιστολές στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως φυσικά και στη FIBA, ζητώντας λεπτομερή έκθεση της κατάστασης και εγγυήσεις για την ασφαλή παρουσία των ομάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης στην πόλη της Τουρκίας, όπως και για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Η διεθνής ομοσπονδία απάντησε επισήμως παραθέτοντας τις εγγυήσεις από τους υπεύθυνους ασφαλείας της διοργάνωσης και από την διοργανώτρια ομοσπονδία της Τουρκίας, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της χώρας. Πέραν αυτών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία, διαβεβαίωσαν ότι είναι σε διαρκή εγρήγορση και μελετούν κάθε λεπτομέρεια για την ασφαλή και απρόσκοπτη παρουσία της Εθνικής ομάδας στην Σαμσούντα. Πέραν όλων των παραπάνω διαβεβαιώσεων, η επαγρύπνηση είναι αδιάκοπη, όπως και η παρακολούθηση όλων των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπόθεση”.

Διαβάστε ακόμη: