Ζούρος: «Αυτή η ομάδα μπορεί να φέρει μετάλλια»

Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών επέστρεψε σήμερα (10/7) το απόγευμα, όπου συμμετείχε στο Προολυμπιακό Τουρνουά.  Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Ζούρος μίλησε για τον αποκλεισμό της Εθνικής τονίζοντας πως αυτή η ομάδα μπορεί να φέρει μετάλλια και ότι δεν πρέπει να την πυροβολούν με την πρώτη ευκαιρία.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρ’ όλα αυτά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες και τους συνεργάτες μου γιατί η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ στη διοργάνωση, όπως όλοι παραδέχτηκαν, παρά την ελλιπή και μικρή σε διάρκεια προετοιμασία», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συμπλήρωσε:

«Αυτό που έπαιξε ρόλο στην ήττα μας από τη Νιγηρία ήταν λίγο η κακή μας εμφάνιση, λίγο η ατυχία και αρκετά η διαιτησία. Αν για παράδειγμα μέσα στο ματς είχαμε δύο εύστοχες βολές παραπάνω, αν παίρναμε ένα ριμπάουντ ακόμη και δεν υπήρχαν οι δύο ανάποδες αποφάσεις στο τέλος με το φάουλ που δόθηκε στον Ζήση και δεν δόθηκε στον Σπανούλη, η ομάδα θα είχε προκριθεί, θα είχαμε επιστρέψει σαν ήρωες και όχι έτσι όπως επιστρέψαμε. Αυτή η ομάδα έχει πολύ και πιστεύω πως θα φέρει πολλά μετάλλια. Είναι καλό όλοι να στέκονται δίπλα στην Εθνική σε μία καλή προσπάθεια που γίνεται στις δυσκολίες και τις ατυχίες κι όχι να πυροβολούν με την πρώτη ευκαιρία».