Η… λογική κέρδισε τον προβληματισμό

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην προβληματίσει τους “άρχοντες” της Ηλείας, αναφορικά με το αν θα έπρεπε να μπουν στο… τρυπάκι της διοργάνωσης του All Star Game.  Όπως, ωστόσο, τόνισε ο Δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγνατοποίηθηκε στον Πύργο “… πρυτάνευσε η λογική μέσα στο γκρίζο τοπίο και είδαμε ότι έχουμε ανάγκη από αυτοπεποίθηση και περηφάνια” και πρόσθεσε:

 

“Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ, και όλους όσοι προσπάθησαν να καταλήξει σε εμάς η πρόταση να διοργανώσουμε τη γιορτή του μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Καφύρα για τη βοήθειά τους. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι δρόμοι που οδηγούν σε διέξοδο αρκεί να κάνουμε πολλά με τη μέγιστη περικοπή σπατάλης. Σαν μεγάλος και ισχυρός δήμος παρ’ όλα τα προβλήματα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χαρά που θα είναι χαρά και αυτοπεποίθηση για όλους”.

 

Στο πάνελ βρέθηκε κι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο οποίος δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ, τον ΠΣΑΚ και όλους του διοργανωτές. Είναι η δεύτερη φορά μετά το 2008 που έγινε στην Αμαλιάδα με μεγάλη επιτυχία, που η Ολυμπιακή γη της Ηλείας φιλοξενεί αυτή τη γιορτή. Μία περιοχή που γέννησε το πνεύμα του Ολυμπισμού, την ευγενή άμιλλα. Το μπάσκετ ταιριάζει στους Έλληνες, είναι ένα άθλημα το οποίο μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές και γι’ αυτό έχουν εργαστεί μπασκετάνθρωποι όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας. Ο Γιαννάκης, ο Γκάλης και όλοι όσοι έχουν συμβάλοι στο να ανέβει το ελληνικό μπάσκετ στην κορυφή και να διακριθούμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς με τη σειρά μας αγκαλιάσαμε την προσπάθεια και γίναμε εμψυχωτές της, ευχόμαστε να περάσετε όλοι καλά και να χαρείτε τους αγώνες”.

Γιώργος Κονδύλης (Γενικός Διευθυντής ΕΣΑΚΕ): “Ευχαριστούμε τους φορείς για την φιλοξενία και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως το σημαντικότερο παιχνίδι του διημέρου είναι αυτό που θα γίνει αύριο στις 15:00, ο αγώνας μπάσκετ με καρότσι. Είναι σημαντικό όλοι μας να γεμίσουμε το γήπεδο και να ενισχύσουμε την προσπάθεια που θα κάνουν οι αθλητές της ΟΣΕΚΚ”.

Γιώργος Παυλίδης (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): “Λίγα χιλιόμετρα από εδώ είναι η Αρχαία Ολυμπία, και σε ένα επισκέπτη σαν εμένα προκαλεί δέος, είναι η περιοχή που μεταφέρει τη φλόγα του Ολυμπισμού σε όλο τον κόσμο. Σεβόμενοι λοιπόν αυτό τον τόπο προσπαθούμε να οργανώσουμε το All Star Game με στόχο ο κόσμος να διασκεδάσει τους αγώνες. Εμείς οι αθλητές αντλούμε μεγάλη δύναμη όταν παίζουμε μπροστά σε γεμάτα γήπεδα, σε οικογένειες χωρίς βία και επιθετικότητα. Έτσι πρέπει να παίζεται το μπάσκετ. Όσον αφορά τώρα αυτή τη διοργάνωση, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό αν δεν είχαν προσπαθήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια, αλλά και οι χορηγοί. Αξίζουν σε πολλούς ευχαριστώ και εύχομαι να το διασκεδάσετε”.

Γιώργος Κούζας (Πρόεδρος ΟΣΕΚΚ): “Και φέτος μαζί με την καλή συνεργασία ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ είμαστε παρόντες στη γιορτή του μπάσκετ. Το καλό για εμάς είναι ότι με την ιδέα που είχαν πριν από χρόνια ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ, να γίνεται στην περιφέρεια το All Star Game, μας δίνεται και εμάς η δυνατότητα να παρουσιάσουμε το άθλημά μας και να αποδεικνύουμε πως η ζωή συνεχίζεται και ο αθλητισμός στην αναπηρία είναι κάτι που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ. Έτσι λοιπόν σας προσκαλούμε και σας θέλουμε κοντά μας αύριο στην έναρξη της διοργάνωσης που κάνουμε εμείς. Θέλουμε από την πλευρά μας να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία το Δήμο, την Περιφέρεια και όλους όσοι προσπάθησαν για τη διεξαγωγή της. Ελπίζουμε να σας ανταποδώσουμε το κάλεσμα με όμορφο θέαμα”.

Γιάννης Αργυρόπουλος (Πρόεδρος Δημοτικού Σταδίου): “Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε μία γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν να γίνει αυτή η  γιορτή στο Δήμο μας. Τον ΕΣΑΚΕ και τον κύριο Κονδύλη, τον ΠΣΑΚ και τον κύριο Αλεξανδρίδη, τον κύριο Καφύρα και τον κύριο Παρασκευόπουλο. Έχουμε ετοιμαστεί ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι λειτουργικές και άψογες όπως αρμόζει. Ευχζριστώ για μία ακόμα φορά όλους τους φορείς που προσπάθησαν γι’ αυτή τη διοργάνωση, είναι όλοι σε ετοιμότητα”.

Θόδωρος Μπολάτογλου (Γενικός Γραμματέας ΣΕΠΚ): “Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τους λοιπούς για τη φιλοξενία. Τους χορηγούς και βέβαια τους διοργανωτές που επιμένουν στην αποκέντρωση γιατί η περιφέρεια είναι το μέλλον του μπάσκετ. Ο ΣΕΠΚ σαν παράπλευρη διοργάνωση πραγματοποιεί σεμινάριο για τους προπονητές με ομιλητές τον Ιτούδη και τον Αγγέλου που θα μεταφέρουν την πείρα τους στους προπονητές της περιοχής. Το All Star Game είναι μία προσπάθεια να παρουσιαστεί το άθλημα ως διασκέδαση και η περιοχή εδώ έχει αποδείξει ότι το αγαπάει”.