Η… αντικατασκοπεία του “mr 60%” της Ρωσίας και το φαβορί του αγώνα

Η πρόκριση της Ρωσίας και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο εν τέλει αυτή επιτεύχθηκε δεν… άρεσε και τόσο στα μέλη της εθνικής μας ομάδας. Όχι διότι η Κροατία θα ήταν πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά διότι εκείνο που ήθελε το προπονητικό επιτελείο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν να είναι πιο ανταγωνιστικό το ματς έως το τέλος! Όπως και να έχει, πάντως η κατάσταση ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει την… αντικατασκοπεία της Ρωσίας και μελετούν τα ατού της. Εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στον “mr 60%” της ρωσικής ομάδας, τον Αλεξέι Σβεντ.

Αυτό αποκάλυψε ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα Θανάσης Σκουρτόπουλος, ενώ ο έτερος Θανάσης της “επίσημης αγαπημένης” μας, ο Αντετοκούνμπο φρόντισε να στείλει το… μπαλάκι του φαβορί στους Ρώσους. «Είχαμε ήδη κάνει μία προεργασία και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μας βολεύει και πολύ μια και η Ρωσία προκρίθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε όλος ο κόσμος», ανέφερε ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, συμπληρώνοντας ότι εστιάζουν στον τρόπο αντιμετώπισης του Σβεντ. «Έχουν ένα παίκτη που αποτελεί το 60% του παιχνιδιού τους στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Αν του το επιτρέψεις μπορεί να κερδίσει μία ομάδα μόνος του. Είναι οδηγός της ομάδας, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένας παίκτης που όταν όλα πάνε καλά, αποδίδει εξαιρετικά. Πρέπει να εστιάσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι πάνω του και μέσα από την αμυντική συνεργασία να βρούμε τις λύσεις. Έχουν σχήματα με 4 παίκτες ανοικτά ώστε να του δώσουν χώρο για διεισδύσεις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους και εμείς δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Ο ηγετικός σκόρερ είναι πολύ σημαντικός για κάθε ομάδα, όπως για εμάς είναι ο Σλούκας. Πρέπει να φθείρουμε και τον Μοζγκόφ».

Συνεχίζοντας επισήμανε: «Εμείς θεωρούμε πως είναι μια ομάδα που μας ταιριάζει πιο πολύ. Όχι πιο εύκολη αλλά στα ματσαρίσματα μας ταιριάζει περισσότερο. Τόσο στους ψηλούς όσο και στα γκαρντ. Και εμείς έχουμε παιδιά με αθλητικότητα. Θα πρέπει να πιέσουμε στην μπάλα ώστε να μην επιτρέψουμε στο Σβεντ να κάνει το παιχνίδι του. Είναι μία ομάδα που ψάχνει την έξτρα πάσα, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο παίκτη και φαίνεται δουλεμένο σύνολο. Η Ρωσία έχει παίκτες που παίζουν στο υψηλό επίπεδο. Εμείς ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του καθενός και δεν πρέπει να δώσουμε στη Ρωσία τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα δυνατά της στοιχεία. Είχαμε μία μέρα ξεκούρασης παραπάνω κάτι που ήταν εξαιρετικό τόσο για την ξεκούραση των παιδιών όσο και για την προπόνηση. Όλα πάνε κατ’ ευχή».

Τέλος μίλησε για την κατάσταση της Εθνικής ομάδας: «Η ικανότητα της ομάδας είναι μεγάλη. Ξεπεράστηκαν τα επί μέρους προβλήματα. Εστιάζουμε στους αγώνες πλέον. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Είχα πει και από πριν πως για μένα είμαστε στις έξι καλύτερες ομάδες και επιμένω να το λέω αυτό. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Όλοι θέλουμε το παραπάνω βήμα και υπάρχει θετική πίεση. Μπορεί να μην υπάρχει το πρέπει, αλλά όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

Θ. Αντετοκούνμπο: “Οι αντίπαλοί μας είναι τα φαβορί”

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ανέφερε με τη σειρά του: «Το είδα το χθεσινό παιχνίδι. Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Παίξανε πολύ καλά χθες με την Κροατία. Η Ρωσία είναι το φαβορί, όχι εμείς. Με όποια ομάδα και να παίξουμε από εδώ και πέρα αυτή θα είναι το φαβορί. Θα πρέπει να κουράσουμε όσο μπορούμε το Σβεντ. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Όποτε λέμε ότι είμαστε το φαβορί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είμαστε πλέον ομάδα όμως έχουμε και απουσίες. Νιώθουμε πιο απελευθερωμένοι όσο κυλά η διοργάνωση. Δεν έχει σημασία να έχεις μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης σε μία τέτοια διοργάνωση. Θα είμαστε έτοιμοι».