Η απάντηση των Μαχητών στην Καβάλα

Τα παράπονα της Καβάλας δεν έμεινα αναπάντητα από τους Μαχητές τα οποία με ανακοίνωσή τους απαντούν ένα προς ένα, στα όσα ανέφεραν οι «Αργοναύτες», τονίζοντας επίσης πως το παιχνίδι θα δημοσιευτεί ολόκληρο, ώστε να είναι στη διάθεση του καθενός.

Αναλυτικά:

«Η διαδικασία των playout είναι μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία την οποία δυστυχώς γευτήκαμε για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Αυτό που την χαρακτηρίζει έτσι είναι το γεγονός ότι μετά τη λήξη του αγώνα μία από τις δύο ομάδες θα υποβιβαστεί. Τα διαφορετικά συναισθήματα δημιουργούν και πίκρες και εντάσεις τα οποία είναι και άκρως φυσιολογικά.

Αν και δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να απαντούμε σε ανακοινώσεις, θα θέλαμε ορισμένα θέματα να τα θέσουμε στη σωστή τους διάσταση.

1) Βάση κανονισμού πρωταθλήματος η φιλοξενούμενη ομάδα δικαιούται σε εισιτήρια το 30% των θέσεων του γηπέδου. Σε ένα γήπεδο 350 θέσεων το 30% είναι 105 θέσεις. Η ομάδα της Καβάλας έφερε μαζί της, χωρίς καμία ενημέρωση είτε  στην αστυνομία είτε σε εμάς, πάνω από 150 φιλάθλους της από τις 4μμ και όλοι μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Φυσικά υπήρχαν και όρθιοι όπως όρθιοι ήταν και όλοι οι δικοί μας φίλαθλοι που ήρθαν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν νομίζουμε να υπάρχει ομάδα που στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς να αφήνει τον αντίπαλο να πιάνει σχεδόν το μισό του  γήπεδο (γιατί απλά ήρθε νωρίς) και να επιτρέπει τους φιλάθλους τους να είναι συνέχεια μπροστά στα κάγκελα και να φωνάζουν. Για αποφυγή λάθος εντυπώσεων η πλειοψηφία των φιλάθλων και των 2 ομάδων είχαν εξαιρετική συμπεριφορά που συνάδει με το επίπεδο μπασκετικού κόσμου που έχουν και τα Πεύκα αλλά και η Καβάλα.

2) Αποτελεί παράλειψη μας ότι σαν Διοίκηση δεν είχαμε ενημερωθεί νωρίτερα για το γεγονός ότι ο κύριος Πενταζίδης δεν είχε το απαραίτητο δίπλωμα Α κατηγορίας. Είμαστε ανένδοτοι ότι πράξαμε το σωστό. Ο ΣΕΠΚ διοργανώνει σεμινάρια για την επιτυχή παρακολούθηση μαθημάτων προπονητικής. Αλλιώς τι νόημα θα είχαν αυτά τα σεμινάρια; Ρωτήστε και έναν κάτοχο Α κατηγορίας πως αισθάνεται που ξόδεψε χρόνο από τη ζωή του και του παίρνει τη δουλειά κάποιος με λιγότερα προσόντα.

3) Εκπλησσόμαστε με την αγωνιστική ερμηνεία του παιχνιδιού από τη μεριά της Καβάλας την ώρα που οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον αγώνα ακόμα και από την πόλη της Καβάλας (2 άρθρα με τίτλο Μύθοι και Πραγματικότητα για τον υποβιβασμό της Καβάλας, πηγή www.k-typos.gr) είχαν τελείως διαφορετική προσέγγιση. Κανείς δεν μένει στις βολές όταν τα φάουλ είναι μοιρασμένα (28-28), κανείς από την Καβάλα δεν μίλησε για τους 0/6 αιφνιδιασμούς, για τα κακά ποσοστά στα δίποντα  και κανείς δεν μας εξήγησε γιατί έπαθε μπλακ άουτ η ομάδα τους στο 3ο δεκάλεπτο και από +6 βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους.

4) Σίγουρα είναι οδυνηρό για μια ομάδα να πέφτει κατηγορία. Πολύ περισσότερο για μια ομάδα και μια πόλη με την ιστορία και την περηφάνια της Καβάλας. Η Καβάλα δεν έπεσε κατηγορία γιατί έχασε χθες στα Πεύκα. Η Καβάλα έπεσε γιατί δεν μπόρεσε να έχει πλεονέκτημα στα playout που από ότι φαίνεται παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι η δουλειά μας να πούμε τι έφταιξε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει οι ίδιοι με σωστή αυτοκριτική και όχι με αποποίηση ευθυνών να καταλάβουν. Δική μας δουλειά είναι να προστατέψουμε το δικό μας ιδρώτα και να μην γίνουμε εύκολος στόχος ανακοινώσεων.

Στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι των περσινών και φετινών playout, όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο νήμα. 3 φορές στην έδρα μας ξεφύγαμε με +15 πόντους και τις 3 φορές οι παίκτες της Καβάλας δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι.Τους αναγνωρίζουμε αυτό το σθένος όπως και το πάθος τους για να σώσουν την ομάδα τους. Δυστυχώς στα μεταξύ μας παιχνίδια μόνο ένας μπορούσε να είναι ο νικητής και το πλέον σίγουρο είναι ότι όποιος και να έχανε θα είχε παράπονα.

Ασχέτως με το άστοχο ύφος και περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Διοίκησης της Καβάλας, θα θέλαμε να τους ευχηθούμε, όπως και αυτοί δηλώνουν, να επανέλθουν πιο δυνατοί γιατί το μπάσκετ έχει ζωή στην πόλη της Καβάλας.

ΥΓ. Το τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι θα δημοσιευτεί ολόκληρο το συντομότερον δυνατό  και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του».