«Η απόφαση της FIBA είναι παράνομη»

Θέση αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξ Ακερ και την ποινή που επέβαλλε η FIBA στην ΕΟΚ, πήρε μέσω ανακοίνωσής του ο Απόλλωνας. Μεταξύ άλλων οι πατρινοί αναφέρουνπως το πρόστιμο που επέβαλλε η FIBA είναι παράνομο και αυτό γιατί ο Α.Σ. Απόλλων διαθέτει διαφορετικό ΑΦΜ από την ΚΑΕ κάτι που συνεπάγεται πως πρόκειται για διαφορετικές νομικές οντότητες.

Η ανακοίνωση:

«Η σιωπή μας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αδυναμία. Επειδή η υπόθεση με τον κ. Άλεξ Άκερ έχει εξελιχτεί σε θέμα, το οποίο μας απασχολεί χωρίς ο Σύλλογος μας να ευθύνεται θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε άπαξ όχι απλώς τη θέση μας, αλλά την αλήθεια που είναι μία και είναι ξεκάθαρη.

Ο Α.Σ. Απόλλων ποτέ δεν σύναψε καμία σύμβαση με τον αθλητή Άλεξ Άκερ. Διαθέτει διαφορετικό ΑΦΜ και διαφορετικό είναι το ΑΦΜ της ΚΑΕ. Πρόκειται λοιπόν για διαφορετικές νομικές οντότητες και αυτό είναι πασιφανές.
Ο Α.Σ. Απόλλων «τρέχει» την ομάδα από την σεζόν 2018-2019 και έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς πάσα κατεύθυνση, παίκτες, τεχνικό τιμ, τρίτους, στους πάντες στο ακέραιο!
Καμία δικαστική ή διαιτητική απόφαση δεν μπορεί να υποχρεώσει τον Α.Σ. Απόλλων να καταβάλει μισθούς και πριμ στον αθλητή Άλεξ Άκερ.
Η FIBA κακώς ζήτησε από την ΕΟΚ να απαγορεύσει τις μεταγραφές στον ΑΣ Απόλλων και ουσιαστικά ζήτησε να πληρώσει ο Σύλλογος χρήματα χωρίς να είναι υποχρεωμένος. Η απόφαση της FIBA είναι παράνομη.
Παραθέτουμε απόσπασμα από την απόφαση της ΕΟΚ για μη έκδοση δελτίων των νεοαποκτηθέντων αθλητών μας: «Εγκρίνεται η απόρριψη της μεταγραφής συγκεκριμένων αθλητών στον ΑΣ Απόλλων λόγω κοινοποιηθέντος από την FIBA BAN, αν και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταγραφής τους σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό μεταγραφών της ΕΟΚ».
Η ίδια η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι ο Α.Σ. Απόλλων είναι καθόλα νόμιμος, αλλά δεν προχώρησε στην έκδοση δελτίων λόγω της απόφασης της FIBA.
Για την υπόθεση Άκερ ο πρόεδρος του Α.Σ. Απόλλων, Γιώργος Αθανασίου, δήλωσε:
«Η απόφαση της FIBA για απαγόρευση μεταγραφών είναι άδικη και μη σύννομη. Εχει δρομολογηθεί η προσφυγή του Συλλόγου στο ΑΣΕΑΔ και είμαστε 1000% σίγουροι ότι θα υπάρξει θετική έκδοση και μάλιστα προσδοκούμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Θα δικαιωθούμε και δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Σε ότι έχει να κάνει με το Κύπελλο, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μπορούμε να πάμε μακριά στο θεσμό, δεν θέλουμε να αγωνιζόμαστε με πλήρη σύνθεση. Για αυτό τον λόγο θα καταθέσουμε αίτημα στην ΕΟΚ αναβολής των αγώνων μας έως την τελική έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ για να υπάρξει ισονομία στη διοργάνωση».