«Η βάση για τον κόουτς είναι η ομαδικότητα»

Μετά την αρχική ατυχία με τον πυρετό που τον ταλαιπώρησε, ο Ιαν Βουγιούκας βρίσκει σταδιακά το ρυθμό του και δουλεύει για να διεκδικήσει μία θέση στην τελική 12άδα της Εθνικής, η οποία θα πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας από τις 4 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

«Η αλήθεια είναι ότι με πήγε λίγο… ανάποδα στη αρχή. Ανέβασα πυρετό και έχασα 3-4 μέρες από την προετοιμασία. Σταδιακά, μπήκα στις προπονήσεις, βρίσκω το ρυθμό μου. Δουλεύουμε όλοι πολύ, καθημερινά, υπάρχει συγκέντρωση, πειθαρχία και εννοείται ταλέντο, οπότε υπάρχουν τα συστατικά που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε» δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ο διεθνής σέντερ.

-Έχοντας μπει ουσιαστικά στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας, πώς συνεχίζετε και ποιος είναι ο στόχος;

«Οι περισσότεροι παίκτες γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αγωνιστικά ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας, ενώ έχουν προστεθεί και κάποιοι νέοι παίκτες που έχουν κι αυτοί το ρόλο και τη θέση τους. Θα πρέπει να βρούμε κάποιους αυτοματισμούς και τη χημεία μας ως ομάδα. Νομίζω ότι έχουμε ξεκινήσει καλά και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

– Όλα αυτά με έναν καινούριο προπονητή. Θα μπορούσες να μας πεις κάτι για τη φιλοσοφία του;

«Η βάση για τον κόουτς είναι η ομαδικότητα. Είτε αμυντικά, είτε επιθετικά, θέλει να κινούμαστε ως ομάδα. Πιστεύει επίσης πολύ στην αγωνιστική πειθαρχία, θέλει η ομάδα να ακολουθεί το πλάνο της».

– Αν σε ρωτούσαμε για το στόχο που έχει η Εθνική Ομάδα;

«Θα πω το κλασικό: θα προχωρήσουμε αγώνα με τον αγώνα. Αυτός είναι ο στόχος και το μότο της ομάδας. Πιστεύω ότι είναι το μότο κάθε επιτυχημένης ομάδας. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Και για εμάς το πρώτο παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ, ο αγώνας με τη Σουηδία είναι ο στόχος μας».