Η ΕΟΚ καλεί τους φίλους του μπάσκετ να βοηθήσουν τους πληγέντες από τους σεισμούς στην Τουρκία

Κάλεσμα της ΕΟΚ στην κοινότητα του μπάσκετ να συνδράμει τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία. Η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της καλεί όλους να σταθούν δίπλα στους πληγέντες και έκανε γνωστό ότι σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες στην επόμενη αγωνιστική θα δημιουργηθούν σημεία παράδοσης και συλλογής ειδών που μπορεί να φανούν χρήσιμα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:
“Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις δραματικές ώρες που περνάνε οι άνθρωποι των περιοχών που έπληξε καίρια ο τρομακτικός σεισμός στη Νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία.

Τέτοιες τραγωδίες επιτάσσουν κάθε δυνατή αρωγή από παντού και η ΕΟΚ παρακινεί όλο το ελληνικό μπάσκετ να συνδράμει. Σε όλα τα γήπεδα που θα διεξαχθούν αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων την ερχόμενη αγωνιστική, θα υπάρχει σημείο παράδοσης και συλλογής κάθε είδους που μπορεί να φανεί χρήσιμο προς αυτούς τους ανθρώπους, από τις ομάδες ή, τους φιλάθλους.

Μέσω των τοπικών ενώσεων θα επικοινωνηθούν οι λεπτομέρειες για τον συντονισμό της όλης δράσης και καλούνται όλοι όσοι έχουν κάθε είδους δυνατότητα να συνδράμουν σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες των συνανθρώπων μας”.

Οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 7,8 βαθμών και 7,5 βαθμών ρίχτερ (και οι δεκάδες μετασεισμοί) που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, είχαν ως αποτέλεσμα να ισοπεδωθούν μεγάλες περιοχές και να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι, ενώ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 2300 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους σε Τουρκία και Συρία, χιλιάδες ακόμη είναι οι τραυματίες, αλλά και οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν σαν “χάρτινοι πύργοι”.