«Η Ιταλία παίζει με το μεγαλύτερο ενθουσιασμό»

Αν ο αποψινός αγώνας με την Τουρκία κρίνει την πρόκριση (η οποία θα επιτευχθεί 100% σε περίπτωση νίκης), τότε ο μεθαυριανός με την Ιταλία θα κρίνει την πρωτιά στον 4ο όμιλο! Τους “ατζούρι” ανέλαβε να αναλύσει ο Δημήτρης Παπανικολάου για την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας:

«Είναι ένας ιδιαίτερος αντίπαλος για αρκετούς λόγους η Ιταλία. Ο σημαντικότερος είναι ότι πρόκειται για την ομάδα που παίζει με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό αυτή τη στιγμή στο Ευρωμπάσκετ. Είναι σαν να παίζει εντός έδρας, με πάρα πολύ κόσμο δίπλα της στο γήπεδο, αφού η Ιταλία απέχει ελάχιστα από το Κόπερ. Εκτός από την περίπτωση που ο Κουζίν βρίσκεται στην πεντάδα, χρησιμοποιεί χαμηλά σχήματα.

Δεν έχουν post up παιχνίδι και ψηλά κορμιά κι αυτό προσπαθούν να το αντισταθμίσουν με τον ενθουσιασμό, με πάρα πολλά τρίποντα, ελεύθερο παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία και αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να σταματήσουμε. Δεν είναι ομάδα που θα επικεντρωθείς σε έναν παίκτη ή σε δύο. Παίζουν ως ομάδα, αποπνέουν υγεία, έρχονται χωρίς άγχος και με τεράστια αυτοπεποίθηση. Από την πλευρά μας απαιτείται να έχουμε το μυαλό μας 40 λεπτά στο γήπεδο, για να φτάσουμε στη νίκη που είναι πάντα ο στόχος μας».