esperou-ethnikosΌχι ένα αλλά δύο ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής. Στο κλειστό του Εσπέρου αναμένεται να… πέσουν κορμιά, ενώ στην Κύμη, η ομάδα του Βασίλη Μπρατσιάκου θα παλέψει μέχρι τέλους απέναντι στη Δόξα. Η απουσία αγωνιστικής την περασμένη εβδομάδα αποζημιώνει τους φανατικούς της κατηγορίας γιατί και τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως εκείνο στο Ιβανώφειο αλλά και στο Μετς.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΔΟΥΚΑΣ (Ιβανώφειο, 17:00)

Παιχνίδι άκρως αμφίρροπο αναμένεται στο Ιβανώφειο καθώς Ηρακλής και Δούκας θέλουν πολύ τους δύο βαθμούς ώστε να βρεθούν σε ακόμα καλύτερη βαθμολογική θέση. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν απόλυτα προσηλωμένοι καθώς θέλουν πάση θυσία να πάρουν τη νίκη για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις. Το ίδιο όμως επιθυμεί και μάλιστα διακαώς, ο Δούκας ο οποίος θέλει ένα καλό  «διπλό» για να φτάσει τις εφτά νίκες και να βρεθεί σε καλύτερη θέση. Ο Αλεξανδρής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σωτήρη Γκιουλέκα.

ΚΥΜΗ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ν. Μαρίνος, 17:00)

Ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής. Η δεύτερη στη βαθμολογία Κύμη καλείται να υπερασπιστεί τη θέση της απέναντι σε μια ομάδα που για να ανέβει βαθμολογικά θέλει ένα δυνατό «διπλό». Οι Ευβοιώτες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά, όμως η Δόξα πηγαίνει αποφασισμένη για το κάτι παραπάνω ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί στο κυνήγι των πλέι οφ.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑ Σ (Σ. Καλαϊτζής, 17:00)

Με όπλο την έδρα του ο Πανερυθραϊκός καλείται να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Φίλιππο. Οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή μέσα στην έδρα «σκοτώνουν » κάθε αντίπαλο και αυτό καλούνται να κάνουν απέναντι στη Βέροια, ώστε να διατηρήσουν την Πέμπτη θέση. Από την άλλη, ο Φίλιππος απέδειξε πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος καθώς για να τον νικήσει κάποιος πρέπει πρώτα να του βγει η.. πίστη.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ (Λιβαδειάς, 17:00)

Μία ακόμα νίκης το ενεργητικό της καλείται να προσθέσει η Λιβαδειά και να πάρει τη νίκη που θα την διατηρήσει στα ασφαλή πατώματα της βαθμολογίας. Τα Πεύκα όμως έχουν άλλη άποψη, καθώς πλέον τα περιθώρια στενεύουν και να επιτύχουν το σκοπό τους χρειάζονται και δυνατές νίκες. Πλήγμα για τους γηπεδούχους η απουσία του Καλαμπάκα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Μετς, 17:00)

Ένα άκρως ανταγωνιστικό παιχνίδι αναμένεται στο Μετς, σ΄ένα ματς που όμως, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Το Παγκράτι βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε πολύ καλή κατάσταση, αποδεικνύοντας πως μπορεί να «χτυπήσει» κάθε αντίπαλο, αλλά και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ο Προμηθέας γνωρίζει όλα τα παραπάνω γι΄αυτό και σκοπεύει να παραταχθεί απόλυτα συγκεντρωμένος ώστε να πάρει το «διπλό»  καθώς πλέον πολυτέλεια για απώλειες δεν υπάρχουν.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Εσπέρου, 19:00)

ΤΟ ντέρμπι, το οποίο θα είναι και τηλεοπτικό! Εθνικός και Φάρος θα κονταροχτυπηθούν με τις δύο ομάδες να επιθυμούν για διαφορετικούς λόγους το θετικό αποτέλεσμα. Ο Εθνικός θέλει να παραμείνει στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας και για να γίνει αυτό χρειάζεται να πάρει μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Φάρος. Η ομάδα όμως του Κερατσινίου, μετά τις δύο απρόσμενες ήττες, θέλει πάση θυσία το «διπλό» για να διατηρήσει το προβάδισμά της από τον δεύτερο της βαθμολογίας.

ΨΥΧΙΚΟ – ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Ψυχικού, 16:00)

Το Ψυχικό υποδέχεται το Πευκοχώρι έχοντας στόχο την όγδοη νίκη του στο πρωτάθλημα, η οποία και πολύ πιθανόν να τον φέρει πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί του αγώνα, αλλά το Πευκοχώρι, ως μία μαχητική ομάδα, προσπαθεί να διεκδικήσει κάθε παιχνίδι, ώστε να διεκδικήσει ότι της αναλογεί.