Η παραδοχή της αποτυχίας, το μέλλον του Τρινκιέρι κι η Wild Card…

VasilakopoulosΤην αποτυχία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος πάντως ανέλαβε την ευθύνη γι’ αυτό το… ναυάγιο. «Αποτύχαμε παταγωδώς κι η αποτυχία χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία και στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» καλύπτοντας έτσι και τον ομοσπονδιακό προπονητή Αντρέα Τρινκιέρι. Του οποίου όμως το μέλλον στον πάγκο της εθνικής ομάδας μοιάζει… μετρημένο, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, που παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει μία απ’ τις wild card που οδηγούν στο Παγκόσμιο της Ισπανίας.

«Αποτύχαμε παταγωδώς και το γεγονός ότι το επίπεδο του μπάσκετ που παίχτηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας ήταν το χαμηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας, μας αφήνει ακόμα μεγαλύτερη πίκρα». Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν κρύβεται μιλώντας (πρώτη φορά μετά το Ευρωμπάσκετ) στην «ΟΜΑΔΑ» και αναλαμβάνει το μερίδιο της αποτυχίας που του αναλογεί.

«Είναι μεγάλη αποτυχία και χρεώνεται σε όλους, αλλά πρωτίστως σε μένα και στην Ομοσπονδία· στη συνέχεια στον προπονητή και τους παίκτες. Είναι κρίμα γιατί είχαμε εξαιρετικό υλικό», τονίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος παρότι οι ενδείξεις δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει ο Αντρέα Τρινκιέρι στον ελληνικό πάγκο, υπογραμμίζει: «Πριν από τον Φεβρουάριο, όταν ληφθεί η απόφαση για το ποιες χώρες θα πάρουν τις προσκλήσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν μπορούμε να συζητάμε για θέμα προπονητή».

trinkieriΜα καλά, και ο Ιταλός θα περιμένει μέχρι τότε; του θέτουμε το ερώτημα και ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ απαντά: «Γιατί έχει ενδιαφερθεί ο ίδιος να επικοινωνήσει μαζί μας και δεν το ξέρω; Νομίζω πως ασχολείται με το ρωσικό πρωτάθλημα και την ομάδα του. Αρα, μάλλον μπορεί να περιμένει…», λέει, δείχνοντας την ενόχλησή του για τη συμπεριφορά του Αντρέα Τρινκιέρι.

Στην έδρα της ΦΙΜΠΑ στη Γενεύη την Παρασκευή το πρωί συζητήθηκαν οι γενικότερες αλλαγές στο παγκόσμιο μπάσκετ αλλά και το θέμα των wild cards, όπου μια παράγραφος (περί δωρεάς από όποια ομοσπονδία επιθυμεί προς τη ΦΙΜΠΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ…) στο θέμα των προσκλήσεων ίσως αποδειχθεί ευνοϊκή για την Ελλάδα.

«Ναι, έχουμε και τις δωρεές… Όπως και να έχει, πληρούμε όλα τα κριτήρια. Θεωρώ ότι τη δικαιούμαστε την πρόσκληση. Απλώς η ΦΙΜΠΑ το βλέπει λίγο σαν τη ΔΟΕ και στις 24-25 Νοεμβρίου στο Μπουένος Αϊρες θα βγει η τελική λίστα των χωρών που θα προκριθούν στην τελική φάση για να διεκδικήσουν τις τέσσερις προσκλήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο».

Στη Γενεύη συζητήθηκε και το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, το σύστημα του οποίου ήδη κατακρίθηκε και αλλάζει! «Μα ήταν απαράδεκτο από όλες τις πλευρές. Έντεκα παιχνίδια σε 18 ημέρες; Είναι ποτέ δυνατόν; Οι παίκτες όλων των χωρών ξεζουμίστηκαν και ήδη συζητούμε τις αλλαγές».