Η πρώτη μέρα του “Αθήνα 2013”

Το σεμινάριο “Αθήνα 2013” άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής και πλήθος προπονητών έδωσε το “παρών” στο κλειστό του Αμαρουσίου για να παρακολουθήσει από κοντά τον Λούκα Μπάνκι, τον Βαγγέλη Αγγέλου, τον Παναγιώτη Ζάλογγο και τον Βανς Γουόλμπεργκ να μιλούν στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας.

Το “άνοιγμα” του Σεμιναρίου έγινε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Γιάννη Ανδριανό, ενώ χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες απεύθυνε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κύριος Γιώργος Πατούλης. Τον… χορό των ομιλιών άνοιξε ο Αμερικανός, Vance Walberg, ο οποίος ανέλυσε το σύστημα που έχει εφεύρει και παίζεται παγκοσμίως την “dribble drive motion offense”.

Οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για την ομιλία που ακολούθησε με τους Βαγγέλη Αγγέλου και τον γυμναστή Παναγιώτη Ζάλογγο να αναφέρονται στην “βελτίωση της νευρομυϊκής συναρμογής με εκτέλεση αγωνιστικών ασκήσεων”. Η πρώτη επιτυχημένη ημέρα του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκε με τον πρωταθλητή Ιταλίας, Luca Banchi να μοιράζεται κάποια μυστικά της Σιένα πάνω στο “transition game-collabotations and spacing”.

Η αυριανή μέρα θα είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο, καθώς ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς για την Ευρωλίγκα, Γιώργος Μπαρτζώκας μαζί με τον συνεργάτη του, Χρήστο Μαρμαρινό θα μιλήσουν για την «αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού» αλλά και για την «εφαρμογή του scouting» στην αμυντική τακτική». Στην συνέχεια ο Vance Walberg θα πάρει τα ηνία μιλώντας για την «dribble drive motion-drills», ενώ η αυλαία της δεύτερης ημέρας θα πέσει με τον Luca Banchi να αναλύει το «transition game – drills».