Τελετή λήξης-γιορτή στον Πιερικό/Αρχέλαο

O Πιερικός/Αρχέλαος γιόρτασε τη λήξη της σεζόν για τις ακαδημίες του συλλόγου με μία τρίωρη εκδήλωση στην οποία παρέστησαν εκατοντάδες παιδιά και γονείς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησαν ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάσκετ Στέλιος Χατζηιωάννου, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης Θωμάς Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Ρουκάς, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας.

Τέλος, τιμήθηκε ο προπονητής Αλέκος Κασομενάκης για την πολυετή προσφορά του στο Πιερικό μπάσκετ και ιδιαίτερα στον τομέα των αναπτυξιακών ηλικιών.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε αγώνες παιδιών που γεννήθηκαν το 2003 και το 2005, μια επίδειξη με μουσική, αγώνα των κορασίδων με τις προπονήτριες, διαγωνισμό βολών, σουτ από το κέντρο, διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων, αγώνες κοριτσιών που γεννήθηκαν το 1999 και το 2000 και αγοριών του 1998-1999 με τους προπονητές. Το αποκορύφωμα της τελετής ήταν ο αγώνας μεταξύ των προπονητών και των γονέων, όπου όλοι έπαιξαν με ιδιαίτερο κέφι. Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι γονείς με 26-23.

Τέλος, μετά την πετυχημένη αυτή η εκδήλωση ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΔ Θωμάς Παπαδημητρίου έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Απόστολος Πόδας: «Κάναμε σήμερα την τελετή λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου και αυτή η αγωνιστική περίοδος που πέρασε ήταν, αντικειμενικά, πολύ πετυχημένη. Για μας είναι πρωταρχικός σκοπός αυτός ο τομέας των ακαδημιών, των νέων παιδιών που είναι και η υποδομή ενός συλλόγου. Έχουμε δώσει βαρύτητα εδώ και χάρη στην ολοκληρωμένη δουλειά και στο μεθοδικό πρόγραμμα που ακολουθείται από τους προπονητές, τα αποτελέσματα φάνηκαν και μάλιστα ήταν χειροπιαστά.

Αποκορύφωμα αυτών ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, η συμμετοχή της εφηβικής ομάδας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που έγινε στην Καβάλα και συμμετείχαν έξι ομάδες. Για μας σήμερα εδώ είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή γιατί βλέπουμε τις εκατοντάδες των μικρών αθλητών και αθλητριών μας, καθώς και τους γονείς που στέκονται με θέρμη δίπλα μας και δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη στο σύλλογό μας. Αυτή είναι το άλφα και το ωμέγα. Εμείς έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ο αθλητισμός έχει παιδευτικό χαρακτήρα, έχει πολιτισμό μέσα του και θέλουμε τα παιδιά στο σχολείο να είναι οι καλύτεροι μαθητές.

Η πιο σημαντική εικόνα του συλλόγου είναι αυτή που είδαμε σήμερα. Το παρκέ είχε πλημμυρίσει από παιδιά που αποτελούν το μέλλον της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής. Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε τώρα, η συμμετοχή των παιδιών στον αθλητισμό γιατί αυτός είναι μια μεγάλη ασπίδα προστασίας γι΄ αυτά, γιατί δημιουργεί χαρακτήρες και αυτό είναι που θέλουμε να περάσουμε στους αθλητές και στους γονείς τους. Φέτος ο Πιερικός Αρχέλαος χρησιμοποίησε σαν προπονητήριο το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα επιδιώξουμε για τη νέα αγωνιστική περίοδο η έδρα τους συλλόγου να είναι εκεί.

Καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπούν το μπάσκετ να είναι κοντά μας, να φέρουμε και άλλα παιδιά εδώ και να βγάλουμε και άλλα για την πρώτη ομάδα. Ο σύλλογος θα συνεχίσει τη μεγάλη του προσπάθεια, προσπαθεί να αναδείξει την Κατερίνη σαν μεγάλη πόλη που είναι και φέτος με την παρουσία του παντού, πιστεύουμε ότι το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Θωμάς Παπαδημητρίου: «Ως πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, χαίρομαι που φιλοξενούμαι εδώ στο κλειστό γυμναστήριο του Β΄ ΔΑΚ όλα αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του Πιερικού Αρχελάου. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος εξασφαλίζει για τα παιδιά τους χώρους προετοιμασίας και άθλησης, ένα μέλημα το οποίο μας απασχολεί ιδιαίτερα και φροντίζουμε γι΄ αυτό.

Με την ευκαιρία αυτή μεταφέρω και το ενδιαφέρον του Δημάρχου μας του Σάββα Χιονίδη προκειμένου να λειτουργεί το γυμναστήριο άψογα και να παρέχει όλες τις ευκολίες που απαιτούνται γι΄ αυτά τα παιδιά. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα και τη διοίκηση του Πιερικού Αρχελάου που είναι κοντά στα παιδιά αυτά γιατί η προσπάθεια της συμβάλει σημαντικά στην άνοδο του αθλητισμού και χάρη σ΄ αυτή οι νέοι της περιοχής μας συμμετέχουν σε υγιείς δραστηριότητες. Τέλος θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές, πάντα με υγεία και θα χαρούμε πάλι να είναι το Σεπτέμβριο εδώ κοντά μας στο κλειστό γυμναστήριο».