«Κάναμε κάτι πολύ μεγάλο»

Μετά τη θριαμβευτική νίκη του Πιερικού Αρχελάου στο Αιγάλεω και την επίτευξη της σωτηρίας, ο βοηθός προπονητής  Χρήστος Ξηρομερίτης, δύο παίκτες (Γιώργος Ασημάκης και Γιώργος Τσαλμπούρης) και δύο μέλη της “μελανόλευκης” διοίκησης (ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Πόδας και ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού Γιώργος Λάλας) μίλησαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τη μεγάλη επιτυχία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Χρήστος Ξηρομερίτης

«Πετύχαμε το στόχο για τη φετινή χρονιά, που ήταν να προωθήσουμε αθλητές του συλλόγου από την εφηβική ομάδα στην ανδρική και να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό, καθώς ήταν στην τρίτη θέση και κυνηγούσε τον Ηρακλή για τη συμμετοχή της στα μπαράζ. Και εμείς όμως κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, γιατί όλη τη χρονιά παίζαμε με το “πρέπει” και στο τέλος τα καταφέραμε.

Τη νίκη αυτή τη συγκρίνω με το διπλό που κάναμε στην Ολυμπιάδα Πατρών τη σεζόν 2010-2011 στην Α2 που παίζαμε πάλι εκτός έδρας την προτελευταία αγωνιστική και θέλαμε μόνο τη νίκη για την παραμονή. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους αθλητές που άντεξαν όλη τη χρονιά στην πίεση του αποτελέσματος. Τα εύσημα ανήκουν πρώτα σε αυτούς. Θεωρώ ότι από όλη αυτή τη διαδικασία γίναμε όλοι καλύτεροι».

Γιώργος Ασημάκης

«Ήταν μια μεγάλη νίκη με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο που ήθελε τη δεύτερη θέση. Για μας ήταν ένας αγώνας επιβίωσης. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερος μέρος του παιχνιδιού, δυνατοί και αποφασιστικοί και έτσι καταφέραμε να πάρουμε την πολυπόθητη νίκη. Από την αρχή όλοι μας είχαν για υποβιβασμό. Είχαμε πολλά προβλήματα όλη τη χρονιά, είχαμε μαθητές και παιδιά που πηγαινοερχόταν και τραυματίες που έλειπαν στα κρίσιμα παιχνίδια.

Κάναμε κάτι πολύ μεγάλο. Το να μείνει ο Πιερικός Αρχέλαος στη Β΄ εθνική κατηγορία. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Δεν αξίζαμε να πέσουμε γιατί είναι μια ομάδα με συνέπεια και μπασκετικό φίλαθλο κόσμο. Αξίζει να είναι πιο ψηλά αυτή η ομάδα. Μπράβο σε όλους».

Γιώργος Τσαλμπούρης

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γι΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Κανείς εκτός της μεγάλης μας οικογένειας δεν πίστευε πως θα τα καταφέρουμε. Ήταν κάτι που πραγματικά το αξίζαμε».

Δημήτρης Πόδας

«Πετύχαμε μια μεγάλη και παλικαρίσια νίκη απέναντι σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα με ζωντανό στόχο. Πιστεύω ότι αυτή η νίκη μέσα στην έδρα του ιστορικού Αιγάλεω σηματοδοτεί και τη μπασκετική ενηλικίωση αρκετών αθλητών και της ομάδας μας συνολικά. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γιατί πετύχαμε τον αντικειμενικό μας στόχο της παραμονής, υποστηρίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το νεανικό αγωνιστικό μοντέλο».

Γιώργος Λάλας

«Ο ΣΦΙΠ πριν από ένα χρόνο, εξυμνώντας τον μεγάλο θρίαμβο του Πιερικού του 1982, στην τελευταία παράγραφό του, έγραψε για τον σημερινό Πιερικό Αρχέλαο: «….Εξάλλου για να μπορέσει το Πιερικό μπάσκετ να ξαναβρεθεί στη δική τους «Σελήνη» πρέπει πρώτα να περάσει από την «σκοτεινή πλευρά της Γης». Εμείς λοιπόν στον ΣΦΙΠ πιστεύουμε ότι απόψε ο διαστημικός Πιερικός Αρχέλαος βγήκε στο…ξέφωτο. Η πορεία δείχνει ασφαλέστερη και πιο δυναμική».