«Το φαινομενικά αδύνατο, δυνατό…»

Η Νίκη Βόλου τερμάτισε 4η, εντούτοις θεωρεί θέμα χρόνου την άνοδό της στην Α2, κάτι άλλωστε που φημολογείται στη Β’ Εθνική εδώ και μήνες, με αφορμή την υπόθεση του Πανελληνίου. Η διοίκηση του βολιώτικου συλλόγου εξέδωσε, λοιπόν, ανακοίνωση, μέσω της οποίας επισημαίνει την ιστορικότητα της ανόδου για το μπάσκετ της πόλης, εξαίρει την παρουσία του φίλαθλου κοινού στους αγώνες της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε και ευχαριστεί όσους έπαιξαν ρόλο στην πορεία της ομάδας…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

«Είναι κατανοητό ότι τα δρώμενα της Β’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ δεν έχουν τεράστια απήχηση στο ευρύ φίλαθλο κοινό.

Είναι κατανοητό ότι ένας Σύλλογος που δεν εκπροσωπείται από “εμπορικούς” παράγοντες δε θα προβάλλεται όσο του αρμόζει, παρά την ιστορία του και παρά τις επιτυχίες του.

Είναι κατανοητό ότι μια ταπεινή και προσγειωμένη διοικητική συμπεριφορά “δεν πουλάει”.

Είναι, τέλος, κατανοητό ότι το σοβαρό και μετρημένο τεχνικό επιτελείο και το “αντι-σταρ” ρόστερ δε θα κάνει τα φλας της δημοσιότητας να αστράφτουν.

Ωστόσο, μια διαφαινόμενη, για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια, άνοδος για το μπάσκετ της Νίκης Βόλου δεν είναι δυνατόν να αφήνει ασυγκίνητους τους φιλάθλους της πόλης μας.

Κατά τα φαινόμενα, η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ θα αγωνίζεται από τον Σεπτέμβριο στην Α2 Εθνική κατηγορία και, για όσους γνωρίζουν, θα είναι η πρώτη ιστορικά συμμετοχή ομάδας του Βόλου σε αυτή την Κατηγορία!!!

Η προσέλευση και η υποστήριξη όλων των φίλων του Συλλόγου, αλλά και του αθλήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου ήταν πραγματικά συγκινητική. Οι περισσότεροι σύλλογοι που αντιμετωπίσαμε εκθείαζαν το κοινό της Νίκης Βόλου. Καμία άλλη ομάδα δε διαθέτει τόσο πιστό και τόσο ένθερμο φίλαθλο κοινό. Είμαστε βέβαιοι ότι το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας θα δονείται στο ρυθμό των επιτυχιών της ομάδας μας και την προσεχή αγωνιστική περίοδο, καθώς η ποιότητα του θεάματος θα είναι ασφαλώς υψηλού επιπέδου.

Η Διοίκηση της Νίκης Βόλου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που στήριξαν με την παρουσία τους και τη συνεισφορά τους αυτήν την υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτήν την τεράστια επιτυχία. Ευχή μας και επιθυμία μας είναι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των φίλων και υποστηρικτών μας και την προσεχή σεζόν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, για την αγαστή συνεργασία της καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πράττουμε κάθε τι αναγκαίο για να μην επιβαρύνουμε τις Αρχές στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους πολιτικούς παράγοντες της πόλης μας που έδωσαν το παρών στους αγώνες της ομάδας μας και διαπίστωσαν, ιδίοις όμμασι, το υπερχειλίζον ταλέντο και το ήθος που διακρίνει τους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες της Νίκης Βόλου.

Πολύ μεγάλο ευχαριστώ, ακόμη, σε όσους αντιπάλους -μόνο στο παρκέ – όπως εσχάτως η ΚΑΠ ή ο πρωταθλητής Αίολος Τρικάλων δε δίστασαν να εκφράσουν δημοσίως την εκτίμηση τους για το ήθος και τη συμπεριφορά όλων των ανθρώπων της Νίκης Βόλου. Η εν τοις πράγμασι εκπλήρωση του ευ αγωνίζεσθαι δε θα πάψει ποτέ να είναι η επιδίωξή μας ως Σύλλογος. Το πνεύμα αυτό, άλλωστε, διαπνέει και τους αθλητές και τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας, τα οποία δε σταματούν να αναδεικνύουν πρωταθλητές .

Τέλος, λυπούμαστε πολύ για την αδιαφορία και ενίοτε την εμπάθεια όσων δεν υποστήριξαν την προσπάθεια της Νίκης Βόλου. Κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιτυχία της ομάδας μας και, αφού κατάλαβαν ότι αγωνιστικά “δεν παιζόμαστε”, πάλεψαν με αθέμιτα μέσα να ψαλιδίσουν τα κατορθώματα της Νίκης Βόλου. Αν δεν κουράστηκαν και δεν απογοητεύτηκαν ήδη, τους δηλώνουμε απλά ότι θα είμαστε συνεχώς μπροστά τους, για να τους δείχνουμε ότι στο τέλος επικρατεί πάντοτε το καλό έναντι του κακού.

Αναμένοντας την επισημοποίηση της συμμετοχής μας στην Α2 για την προσεχή σεζόν, ευχόμαστε τον Μάιο του 2013 να γιορτάζουμε και πάλι τις επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ της Νίκης Βόλου. Συνεχίζουμε ακούραστοι να κάνουμε το φαινομενικά αδύνατο να γίνεται δυνατό στην πραγματικότητα»…