Και ο Νίκος Νικολόπουλος απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο

Από τους πρώτους που έσπευσαν από πολύ νωρίς την Τετάρτη το πρωί, στον Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) για να συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα και να αποτίσουν φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, εμφανώς συγκινημένος από την απώλεια του ανθρώπου που άφησε το δικό του, ισχυρό αποτύπωμα τόσο στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, όσο και στον αθλητισμό, δήλωσε:

«Είναι από τις φορές που αποτίω φόρο τιμής με τον κίνδυνο ότι θα αδικήσω τον εκλιπόντα. Δεν σκιαγραφείται με λίγες λέξεις η προσωπικότητα του Παύλου Γιαννακόπουλου, ούτε είναι δυνατόν να αποδοθεί επακριβώς το εύρος της συνεισφοράς του στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας, τον αθλητισμό και την κοινωνία.

Πρέπει ν’ αθροισθούν χιλιάδες αναφορές για το έργο και την πολυσχιδή προσφορά του στον τόπο, αλλά και πάλι μόνο κατά προσέγγιση θ’ αποτιμηθεί η καταλυτική συμβολή του στην εξέλιξη της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και την ανάδειξη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ως κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης την τελευταία 25ετία.

Ως άνθρωπος του επιχειρείν ο Παύλος Γιαννακόπουλος έχει ήδη καταταγεί στην κορυφή της αυτοδημιουργίας. Ασυγκρίτως περισσότερη σημασία, όμως, έχουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που διέκριναν τον μακρύ βίο του. Απλός, καταδεκτικός, ντόμπρος, φιλότιμος, φιλεύσπλαχνος και μέγας φιλάνθρωπος».

.
Διαβάστε ακόμη…