Τη σιγουριά του ότι θα φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας στους αγώνες που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον Καναδά στο Προολυμπιακό τουρνουά, εξέφρασε ο Νικ Καλάθης μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Ελληνοαμερικανός άσος αναφέρθηκε στο προολυμπιακό του Καναδά και τη δική του συμμετοχή: «Ναι, σίγουρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα παίξω με την Εθνική του χρόνου, το περιμένω με ενθουσιασμό. Προφανώς, ήταν ατυχία αυτό που έγινε φέτος, αλλά ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να αγωνιστώ με την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν η πρόκριση στους Ουμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας αποτελεί πρόκληση: «Είναι τεράστια πρόκληση, ξέρω ότι κι άλλοι παίκτες επίσης δεν είχαν αυτή την εμπειρία. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα περάσουμε όλοι μαζί στο επόμενο επίπεδο και θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ρικ Πιτίνο: «Ελπίζω και με τους δύο. Για εμένα είναι και οι δύο σπουδαία άτομα και όποιος από αυτούς μπορεί να έρθει, ας έρθει».