Καλαμπόκης και Στεφανίδης στο Biofit Basketball Camp

Οι Γιάννης Καλαμπόκης και Χριστόφορος Στεφανίδης επισκέφθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (21/6) το Biofit Basketball Camp και μίλησαν στους μικρούς αθλητές αποκαλύπτοντας τους τα μυστικά του αθλήματος.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης μίλησε για…

Το πώς άρχισε να παίζει μπάσκετ: «Εμείς δεν αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ για να γίνουμε επαγγελματίες. Θέλαμε απλά να γίνουμε μέλη μιας ομάδας, να παίζουμε και να περνάμε ωραία. Θέλαμε να είμαστε ένα γκρουπ που θα έκανε ο ένας καλύτερο τον άλλον και όλοι μαζί καλύτερη την ομάδα».

Το πώς αντιμετωπίζουν έναν σοβαρό τραυματισμό: «Πρώτα από όλα εύχομαι κανένας από εσάς να μην περάσει ποτέ κάποιον τραυματισμό. Δυστυχώς υπάρχουν και οι τραυματισμοί στη ζωή ενός αθλητή, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Μην σας βάλει κάτω  ποτέ καμία δυσκολία.

Tις θυσίες που χρειάζονται: «Δεν δέχομαι τη λέξη “θυσία”. Θες και το κάνεις. Είναι κάτι που σε ευχαριστεί, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να κάνει κάποιος προσπάθειες και όχι θυσίες».

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης μίλησε για…

Το τι έκανε σε μικρή ηλικία: «Εμείς στην ηλικία σας  δεν είχαμε τέτοια δυνατότητα να προπονούμασταν και τα καλοκαίρια, δεν υπήρχαν camp να μπορούμε να βελτιωθούμε. Ό,τι περισσότερο μπορείτε να κερδίσετε από εδώ γιατί εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα αυτή. Φυσικά ρίχναμε και το βάρος στο σχολείο και στα μαθήματα και αυτό πρέπει να κάνετε και εσείς».

Tις θυσίες που χρειάζεται να κάνει ένας επαγγελματίας αθλητής: «Αυτό που πρέπει κάποιος να κάνει είναι να προσέχει το σώμα του. Έχουμε 24 ώρες στο μυαλό μας το μπάσκετ, προσέχουμε πως είμαστε στην προπόνηση, προσέχουμε πως κοιμόμαστε, προσέχουμε τι τρώμε και προσπαθούμε για το τέλειο 24ωρο».

Το πότε άρχισε το μπάσκετ και πως: «Από 9-10 χρονών αρχίσαμε να παίζουμε μπάσκετ και από τα 19 μου ήμουν σε επαγγελματική ομάδα».

Το καλύτερο, όμως,  και πιο διασκεδαστικό μέρος της επίσκεψης των δύο αθλητών στο Biofit Basketball Camp ήταν όταν άρχισαν να παίζουν με τα παιδιά. Ο Χριστόφορος Στεφανίδης έδειξε στα παιδιά διάφορες ντρίμπλες και στη συνέχεια ζήτησε να τους κάνουν ενώ ο Γιάννης Καλαμπόκης διαγωνίστηκε σε σουτ τριών πόντων. Τα παιδιά έδειξαν να το διασκεδάζουν αρκετά και λίγο πριν οι δύο καλεσμένοι φύγουν, υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς τους φίλους, αλλά και τους προπονητές του camp.