Το ελληνικό μπάσκετ έχασε έναν ακούραστο εργάτη του. Έναν άνθρωπο που επί σειρά ετών κινούνταν ακατάπαυστα, φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από τους παίκτες στις ομάδες που ο ίδιος «υπηρέτησε». Ο Πάρης Δερμάνης, ο φροντιστής του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια (και παλαιότερα και της ΑΕΚ), έχασε τη μάχη που έδινε, μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχε υποστεί στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της αναμέτρησης των «πρασίνων» με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα play off της Euroleague.

Μία μάχη, σκληρή την οποία ωστόσο αυτός ο ακούραστος εργάτης του μπάσκετ, ο άνθρωπος που τον έβλεπες μόνιμα μ’ ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, δεν μπόρεσε να την κερδίσει.

Καλό κατευόδιο φίλε Πάρη, συλλυπητήρια στους δικούς σου ανθρώπους…

Ανακοίνωση για την απώλεια του Πάρη Δερμάνη εξέδωσαν εκτός του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στις οποίες είχε εργαστεί, η ΕΟΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός και ο Χρήστος Μπαφές.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του Πάρη Δερμάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου (8/6) σε ηλικία 60 ετών. Η ψυχή των αποδυτηρίων μας έδωσε μια γενναία μάχη από την 1η Μαΐου, αλλά δεν τα κατάφερε. Η διοίκηση, οι αθλητές, οι προπονητές και όλοι οι εργαζόμενοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR είμαστε συντετριμμένοι καθώς χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Δεν υπάρχουν λόγια…».

ΑΕΚ: «H οικογένεια της ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC εκφράζει τη θλίψη της και συμμετέχει στον ανείπωτο θρήνο για το χαμό του Πάρη Δερμάνη, ο οποίος «έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Ο αγαπημένος μας Πάρης, είχε υπηρετήσει με σεμνότητα και αποτελεσματικότητα, επί σειρά ετών τη «Βασίλισσα» επί διοικήσεων Γιάννη Φιλίππου ως Υπεύθυνος Ασφαλείας, αλλά και ως «αντίπαλος» υπήρξε φίλος, κύριος, ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος και στον Panathinaikos BC.

Καλό κατευόδιο, αγαπημένε Πάρη».

Ολυμπιακός: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια, στην οικογένεια , τους οικείους και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον Πάρη Δερμάνη, που σήμερα (08/06) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.
Καλό ταξίδι…»

ΕΣΑΚΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του Πάρη Δερμάνη σε ηλικία 60 ετών και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.
Ο εκλιπών επί σειρά ετών εργάστηκε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR ως φροντιστής της ομάδας ενώ παλιότερα είχε εργαστεί σε αντίστοιχη θέση και στην ΑΕΚ Betsson. Συνεργάστηκε άψογα με τον ΕΣΑΚΕ και συνέβαλλε στην διεξαγωγή Αγώνων All Star. Συνεπώς νιώθουμε ότι χάσαμε έναν φίλο.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια το αγαπημένο μας άθλημα με εργατικότητα και ήθος και ήταν αγαπητός σε όλους.
Καλό ταξίδι Πάρη».

ΕΟΚ: «Την απώλεια ακόμα ενός ανθρώπου που πρόσφερε με την εργατικότητα και τη συνέπειά του στο μπάσκετ θρηνεί ο χώρος της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, καθώς, απεβίωσε ο φροντιστής της ομάδας του Παναθηναϊκού, Πάρης Δερμάνης, ο οποίος νοσηλευόταν από την 1η Μαΐου, μετά από επεισόδιο που είχε υποστεί στο Βελιγράδι, ενώ στη συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Αθήνα.
Ο εκλιπών, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί και στην ΑΕΚ, ήταν ο άνθρωπος που επί 17 χρόνια φρόντιζε τους αθλητές του Παναθηναϊκού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στις τάξεις της ομάδας, αλλά σε όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ και ο πρόεδρός της, Ευάγγελος Λιόλιος, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Πάρη Δερμάνη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».