Καταγγελίες Αγγέλου

Επιστολή με σοβαρές καταγγελίες απέστειλε ο Νίκος Αγγέλου στα 26 μέλη του Ερασιτέχνη που πήραν μέρος στην προχθεσινή ψηφοφορία του Ηρακλή. Μέσω αυτής έκανε λόγο για “πόλεμο”, “λάσπη” και “απειλές” που δέχτηκε μέλος της δικής του παράταξης πριν από την εκλογική διαδικασία, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον τρόπο που χειρίστηκε ο Ερασιτέχνης τις εκλογές.

Το κείμενο της επιστολής:

Θεσσαλονίκη 13/06/2012

Προς την γενική συνέλευση των μελών του Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ

“Κύριοι, πριν από μερικούς μήνες και μετά τον ταπεινωτικό υποβιβασμό της ομάδας μπάσκετ του συλλόγου στην Β’ εθνική κατηγορία, έχοντας προηγηθεί γεγονότα που ευτέλισαν για μια ακόμα φορά τον σύλλογο μας μία ομάδα ανθρώπων μου πρότεινε να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην ανόρθωση του τμήματος.

Αν και στην αρχή ήμουν απόλυτα αρνητικός γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στον σύλλογο όντας ο παλαιότερος παράγοντας του τμήματος, σιγά σιγά ωρίμαζε η ιδέα και με την προτροπή εξαιρετικών Ηρακληδέων αποφασίσαμε να βοηθήσουμε το τμήμα.Τα μηνύματα που ερχόταν από το Ιβανώφειο ήταν απογοητευτικά. Πλήρης διάλυση του τμήματος στις υποδομές, απίθανες καταστάσεις στο ανδρικό τμήμα, ένα γήπεδο που δεν λειτουργούσε.

Παρόλα αυτά η απόφαση ήταν σταθερή. Μου ζητήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη της κίνησης να τους εκπροσωπήσω όντας ένας από αυτούς και για να λειτουργήσω ως ασπίδα προστασίας για αυτούς γνωρίζοντας το τι θα επακολουθούσε. Αρχικά και με προτροπή όλων και σε μια προσπάθεια να γίνει η κίνηση αυτή όσο το δυνατόν πιο μαζική ήρθαμε σε επαφή με τον πρώην προπονητή Κακιούση Λευτέρη όπου αφού του εκθέσαμε τις απόψεις μας ώστε να συμμετέχει και αυτός, δεν κατέστη δυνατόν γιατί έθεσε όρους μη αποδεκτούς.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας απίστευτος πόλεμος πιέσεων προς μέλη της κίνησης για να μην συμμετάσχουν στο εγχείρημα, ένας πόλεμος λάσπης από ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να συμμετέχουν χωρίς να εμφανίζονται από ανθρώπους που μένουν στο παρασκήνιο και προσπαθούν να εμφανίζονται ως οι τιμητές των πάντων και ποτέ δεν βρέχουν τα πόδια τους, και από ανθρώπους που έχουν μάθει να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους προς τον σύλλογο.

Έφτασαν σε σημείο να να ενοχλήσουν μέλος της κίνησης με σκοπό να τα παρατήσει και να προσχωρήσει σε μία άλλη και στο απαύγασμα του θράσους τους να ενοχλούν τον νομικό σύμβουλο μας. Το βρωμερό μυαλό τους, τους έσπρωξε στο να διασπείρουν μία φήμη ότι τα δικαιώματα από γνωστή δικαστική υπόθεση που ταλανίζει τον σύλλογο μου έχουν εκχωρηθεί και ότι οψέποτε αυτά έλθουν στα χέρια μου εγώ θα τα κρατήσω προς ιδίον όφελος ενώ γνωρίζουν άριστα ότι την υπόθεση χειρίζεται ο Ηρακλής Σπανός ένας άνθρωπος κόσμημα για τον σύλλογο μας.

Αυτός ο πόλεμος είχε ως συνέπεια την πρόσκαιρη αδρανοποίηση ανθρώπων που κατάλαβαν τι τους περίμενε και αποφάσισαν να εμφανιστούν εφόσον μας δινόταν η εντολή να δημιουργήσουμε ξανά το τμήμα.

Πεποίθηση της κίνησης μας ήταν πως όταν το Ιβανώφειο θα αρχίσει να μυρίζει υγεία ξανά πολλοί άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν το τμήμα θα έρχοταν ως αρωγοί. Έχοντας πολλά χρόνια στον σύλλογο ήξερα όλες αυτές τις μεθοδεύσεις για αυτό και εκπροσώπησα την κίνηση.

Είχα όμως εμπιστοσύνη στα περισσότερα άτομα που απαρτίζουν τον Γ.Σ. μια και τους γνωρίζω χρόνια και ξέρω το ήθος τους. Με έκπληξη μου όμως διαπίστωσα ότι άτομα τα οποία δεν γνώριζα, ακόμα και στην διάρκεια των συνελεύσεων δεν εξασφάλιζαν τους όρους της απόλυτης ισοτιμίας προσπαθώντας να μην τελεσφορήσει καμία από τις δύο προτάσεις ή στην χειρότερη περίπτωση να προκριθεί αυτή που δεν θα επιβιώσει για πολύ. Ίσως έτσι θα άνοιγε πιο εύκολα η πόρτα για τον Μεσσία..

Μια συνέλευση που θα έπρεπε να μιλά για το μέλλον και τους τρόπους επιβίωσης του συλλόγου αναλώθηκε στο παρελθόν και σε λάσπη, πολύ λάσπη…

Γεννιέται η απορία δεν γνώριζε κανείς το οικονομικό άνοιγμα ενός τμήματος του Γ.Σ. κατά την παρελθούσα περίοδο και ξεπεράστηκε τόσο απλά;

Πως και γιατί επηρεάζει το όποιο οικονομικό άνοιγμα της ΚΑΕ όταν αυτή ακόμη είναι εν ενεργεία και έχει διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο;

Και πως θα διευθετηθεί το όποιο άνοιγμα κατά δήλωση του προεδρεύοντος του σώματος μέσα στο επόμενο διάστημα όταν ο σύλλογος αδυνατεί να διεκπεραιώσει καθημερινές του ανάγκες;

Μήπως κάποιοι λειτουργούν ως Δούρειοι ίπποι ώστε να απαξιωθούν οι προσπάθειες μας ή να μας αναγκάσουν να φύγουμε;

Επειδή όμως η κίνηση μας δεν ήρθε για να μπεί σε μία στείρα αντιπαράθεση με ανθρώπους που δεν έχουν θέση στον σύλλογο μας και επειδή αδυνατούμε να πούμε ψέματα στον λαό του Ηρακλή ότι το άμεσο μέλλον θα είναι ρόδινο, ζητάμε από την συνέλευση των μελών του Γ.Σ. την αναβολή της ψηφοφορίας με σκοπό να δημιουργηθούν οι συνθήκες ομαλότητας για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης ψηφοφορίας η οποία καλό θα ήταν να είναι μυστική.

Η αναβολή της ψηφοφορίας καθώς και η διεξαγωγή της κατά την διάρκεια όλης της ημέρας θα επιτρέψει σε σημαντικό αριθμό μελών να ψηφίσουν, ώστε να έχουμε την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση και νομιμοποίηση της.

Θεωρούμε ότι η Παρασκευή 15/6 είναι η πιο πρόσφορη ημέρα.

Με τιμή,

ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΣ».

Πηγή: bluearena.gr