Κατσικάρης: «Να έχουμε αρκετή επιμονή και υπομονή»

katsikarisΗ Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει στον πιο κρίσιμο της αγώνα, μέχρι τώρα στη διοργάνωση, την Ισπανία και ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για το επερχόμενο ματς, ενώ στάθηκε και στην αντιμετώπιση του Πάου Γκασόλ.
«Περιμέναμε σ’ αυτή την ημερομηνία να έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο και πιστεύω πως η ομάδα μας είναι πνευματικά έτοιμη γι’ αυτό το παιχνίδι. Ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα, η Ισπανία παραμένει μία μεγάλη ομάδα που έχει εμπειρία και προσωπικότητες για αυτά τα παιχνίδια. Σωματικά είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση γι’ αυτό δεν είπα κάτι νωρίτερα. Να έχουμε αρκετή επιμονή και υπομονή, γιατί είναι μία ομάδα που σε βάζει σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ θα πρέπει να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια της. Έχουμε δουλειά να κάνουμε στον Πάου, στους δύο Σέρχιο (σ.σ. Ροντρίγκεθ) όσον αφορά στη δημιουργία και στην εκτέλεση. Έχουμε να κάνουμε δουλειά για τα ριμπάουντ, όπου υπάρχει ένας παίκτης με ικανότητα στον τομέα αυτό, όπως ο Ρέγες. Γενικά, θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για να αντιμετωπίσουμε το κάτι καινούριο των Ισπανών», είπε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης. 
 
Για το παρελθόν των αγώνων με την Ισπανία είπε: «Ούτε οι παίκτες, ούτε και εγώ έχουμε μπει σε αυτό το… τούνελ. Αυτό σου τρώει το μυαλό και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Οι παίκτες είναι πολύ ήρεμοι και μιλούν μόνο για τεχνικά θέματα. Ούτε εγώ αντιμετωπίζω διαφορετικά το παιχνίδι επειδή ζω στην Ισπανία. Αυτό το πράγμα και για μένα προσωπικά δεν έχει μπει καθόλου μέσα μου. Να ξέρετε οι Βάσκοι θα χαρούν πολύ εάν νικήσουμε». 
 
Για την αντιμετώπιση του Πάου Γκασόλ: «Δεν θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τον Πάου. Θα τον παίξουμε με επαφή όπως όλους τους παίκτες. Τα φάουλ που πρέπει να γίνουν, να γίνουν. Να τρέξουμε και να παίξουμε έξυπνα, καθώς είναι ομάδα που τιμωρεί το λάθος. Η ταχύτητα και στον αιφνιδιασμό και στο μισό γήπεδο θα είναι σημαντικός παράγοντας για το ματς. Η άμυνά μας θα είναι όπως όλα τα παιχνίδια, αλλά θα εξαρτηθούν πολλά και από την επίθεση, σε σχέση με αυτά τα παιχνίδια. Ο Γκασόλ είναι ένας τεράστιος παίκτης που δείχνει αυταπάρνηση για την εθνική του ομάδα. Έχει τα προβλήματά του, είναι στα 35, αλλά εκεί είναι πάντα. Είναι ο ηγέτης τους από μικρή ηλικία. Θα πρέπει να κάνουμε δουλειά πάνω του και να τον κουράσουμε. Αν είμαστε συνεπείς από την αρχή, θα μπορούμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τον φέρουμε σε μία κατάσταση που να μην μπορεί. Φοβίζει γιατί είναι τεράστιος και πανέξυπνος. Δικαιολογημένα έχει πάρει τις πιο πολλές βολές απ’ όλους στη διοργάνωση. Αλλά, σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί πάνω του».