«Κινούμενοι στόχοι σε πόλεμο οργανωμένων στρατών»

Τα θλιβερά και καταδικαστέα επεισόδια που σημειώθηκαν στον τελικό του κυπέλλου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ήταν η αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΚ, ο οποίος χαρακτήρισε το μοντέλο του κυπέλλου «ξεπερασμένο και μη αποδοτικό», καλώντας παράλληλα τους αρχηγούς των ομάδων σε έκτακτο συμβούλιο για τρόπο δράσης και αντίδρασης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν ακόμη μια απόδειξη πως οι καλαθοσφαιριστές αποτελούν απλά τους κινούμενους στόχους σ΄έναν πόλεμο των οργανωμένων στρατών των ομάδων το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές και τους διαιτητές.

Βρίσκονται στην πραγματικότητα στο “κέντρο” του κυκλώνα. Oι πρόεδροι των ομάδων μπροστά στο προσωπικό τους γόητρο και τη ματαιοδοξία ξεχνούν την ασφάλεια των ίδιων των παικτών τους και τους απασχολεί μόνο το κάθε λογής τρόπαιο.

Το να καταδικάσουμε τη βία είναι απλά το αυτονόητο. Το να πούμε πως το μοντέλο διεξαγωγής του τελικού είναι ξεπερασμένο και μη αποδοτικό επίσης, το να επισημάνουμε πως η Αστυνομία είναι ανεπαρκής να περιφρουρήσει, το βλέπει όλη η Ελλάδα.

Ο τελικός έπρεπε να διακοπεί καλύτερα να μην αρχίσει. Πρέπει λοιπόν να προστατέψουμε μονάχοι τους εαυτούς μας. Γι΄αυτό τον λόγο καλούμε τους αρχηγούς των ομάδων σε έκτακτο συμβούλιο, για ν’ αποφασίσουμε από κοινού τον τρόπο δράσης και αντίδρασης».