«Κιτρινόμαυροι»… εξολοθρευτές

Η ήττα της ΑΕΚ απ’ τον Πανερυθραϊκό δεν θα πείραζε τους «κιτρινόμαυρους» εάν ήταν αποτέλεσμα της απόδοσης της ομάδας. Στο στρατόπεδο της Ένωσης, ωστόσο, «βράζουν» απ’ τους διαιτητές και τα σφυρίγματά τους και μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ αναφέρει ότι «… παραδίδουμε τους διαιτητές Καραβίτη και Παπαθανασίου στη Δικαιοσύνη και στρεφόμαστε εναντίον τους για σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις που τέλεσαν με δόλο κατά την εν ψυχρώ σφαγή της ομάδας μας, τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε αστικό και ποινικό επίπεδο»!!!

Όπως επισημαίνει στη μακροσκελή ανακοίνωσή της η διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ, άπαντες στο στρατόπεδο είναι αποφασισμένοι, ώστε να «εξολοθρεύσουν» ότι θα παρεμβληθεί στην πορεία της ομάδας, ενώ τονίζουν ότι δεν προτίθενται να υποκύψουν σε εκβιασμούς. Δηλώνουν αποφασισμένοι να «… καθαρίσουν και κάποιους στάβλους απ’ τον κόπρο που ξεχειλίζει και βρωμίζει το άθλημα» και καλούν την ομοσπονδία «… να συνδράμει των προσπαθειών», αλλά και τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Τον Ιούλιο του 2012 αναλάβαμε να χτίσουμε την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σε νέες υγιείς βάσεις και να επαναφέρουμε τις ξεχασμένες -επί δεκαετίες για πολλούς- πρακτικές αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και ευπρέπειας, με μοναδικό στόχο ένα: ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, θεωρήσαμε ότι αρκεί να δημιουργήσουμε την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας με διαφορά, διαθέτοντας μπάτζετ που καταλέγεται στα υψηλότερα ακόμη και της Α1, να τη στελεχώσουμε με ικανότατο προπονητή και καταξιωμένα ιατρικά και γυμναστικά επιτελεία και να παρέχουμε στο αγωνιστικό τμήμα όσα απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του.

Συνειδητά επιλέξαμε να μείνουμε εκτός παρασκηνιακών διαδικασιών, παρά τις εκ συγκεκριμένων χώρων προερχόμενες πιέσεις που μας ασκήθηκαν να ενταχθούμε στο «σύστημα». Αρνηθήκαμε να «προσχωρήσουμε» γιατί θεωρούμε ότι ο υγιής αθλητισμός δεν μπορεί καν να διατηρεί παράσιτα διαφόρων ειδών γύρω του, ότι το μπάσκετ έχει πληγεί και σχεδόν απαξιωθεί από τέτοια γεγονότα και ότι ειδικά η ομάδα μας δεν μπορεί να συμμετέχει σε παρασκηνιακά παιχνίδια, σε παράγκες και σκοτεινά κέντρα εξουσίας (άλλωστε τα αποτελέσματα αυτών των κέντρων εξουσίας έσπρωξαν κατ’ αρχήν την ομάδα στην Α2 και τα ίδια δεν την άφησαν πέρυσι να ανέβει στην Α1).

Από ότι φαίνεται η μη συμμόρφωσή μας στις «απαιτήσεις» κάποιων, έπρεπε να τιμωρηθεί.

Καθόλη της διάρκειας της περιόδου, βλέπουμε το ίδιο έργο: Μόνιμη εύνοια (σε πολλά παιχνίδια τρομακτικά απροκάλυπτη) υπέρ ενός σωματείου και φυσικά αντίστοιχη αδικία σε βάρος των αντιπάλων του και μόνιμα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ομάδας μας σε όλα της τα παιχνίδια ανεξαιρέτως (ακόμη και σε αυτά στα οποία κερδίσαμε).

Το επισημάναμε και με δηλώσεις και με ανεπίσημες πλην όμως στοχευμένες ενέργειες. Τώρα πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στάση.

Στον χθεσινό αγώνα με στην Ερυθραία, το δίδυμο Καραβίτης-Παπαθανασίου βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Πάνω από πέντε ανάποδα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο περιόρισαν τη διαφορά από τους 17 στους 7 πόντους. Εφεύρεση αντιαθλητικού φάουλ σε βάρος της ομάδας μας και μη καταλογισμός τουλάχιστον δύο αντιαθλητικών υπέρ μας, σε συνδυασμό με τον μη καταλογισμό ούτε ενός φάουλ υπέρ της ομάδας μας επί 15 ολόκληρα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με σκληρή σε βάρος μας άμυνα, (υπήρξε μάλιστα περίπτωση που και ο ίδιος ο αθλητής του Πανερυθραϊκού είπε στους διαιτητές ότι έκανε φάουλ, αλλά αυτοί δεν το έδωσαν!!!) και συνεχή ανάποδα σφυρίγματα σε βάρος μας μετέβαλαν έναν αγώνα με διαφορά 20 πόντων τουλάχιστον σε αγώνα που κρίνεται σε σούτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Και μάλιστα η επίθεση της ήττας μας δόθηκε στους αντιπάλους της ομάδας μας, ενώ η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου από χέρι αντιπάλου 3 δεύτερα πριν τη λήξη!!!!

Παραδίδουμε τους διαιτητές Καραβίτη και Παπαθανασίου στη Δικαιοσύνη και στρεφόμαστε εναντίον τους για σκόπιμες πράξεις και παραλείψεις που τέλεσαν με δόλο κατά την εν ψυχρώ σφαγή της ομάδας μας, τόσο σε πειθαρχικό, όσο και σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Ενημερώνουμε τον κόσμο της ΑΕΚ ότι δεν θα υποκύψουμε σε οποιουσδήποτε εκβιασμούς, και ότι η ομάδα θα επιτύχει τους στόχους της. Απλώς, στη σύντομη μπασκετική πορεία μας, αναλαμβάνουμε να καθαρίσουμε και κάποιους στάβλους από την κόπρο που ξεχειλίζει και βρωμίζει το άθλημα.
Καλούμε την Ομοσπονδία να συνδράμει τις προσπάθειές μας και ζητούμε από τον κόσμο της ΑΕΚ να συμπαρασταθεί.

Τίποτε δεν μπορεί να μας βγάλει από τους στόχους μας. Αντίθετα, ό,τι παρεμβάλλεται στην πορεία μας θα εξολοθρεύεται.

Μολονότι είναι αντιληπτό, επισημαίνουμε ότι η ομάδα του Πανερυθραϊκού δεν έχει καμία σχέση με τη διαιτητική σφαγή που υπέστημεν (η εύνοια της ως προς το αποτέλεσμα επήλθε εξ αντανακλάσεως –σκοπός των διαιτητών δεν ήταν η εύνοια της Ερυθραίας αλλά η σφαγή της ΑΕΚ). Συγχαρητήρια για την εμφάνιση και το πάθος των παικτών και της τεχνικής της ηγεσίας.

Επιφυλασσόμαστε για ενημέρωση του κόσμου μας σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας ενώπιον της Ομοσπονδίας, της Επιτροπής Διαιτησίας και της Δικαιοσύνης.

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ”.