“Κλείδωσαν” οι ομάδες του τουρνουά “Ακρόπολις”
Σερβία, Ιταλία και Ελλάδα δίνουν ραντεβού τον Αύγουστο…

Ένα τριήμερο… χαράς για τους φίλους του μπάσκετ, θα είναι εκείνο στις αρχές Αυγούστου (8-10), καθώς στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθούν τρεις ομάδες υψηλού επιπέδου. Η Σερβία, Ιταλία και φυσικά η επίσημη αγαπημένη μας, η Ελλάδα θα παραταχθούν με τα “αστέρια” τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο του τουρνουά “Ακρόπολις”, το οποίο εν πολλοίς θα είναι μία ακόμη πρόβα ενόψει των αναμετρήσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 στην Ασία.

Η αυλαία θα ανοίξει με τον αγώνα Ελλάδα – Σερβία (8/8), θα συνεχιστεί με την αναμέτρηση Σερβία-Ιταλία (9/8) και Ιταλία-Ελλάδα (10/8) σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, στο οποίο είναι σίγουρο ότι η Εθνική Ομάδα θα νιώσει για μία ακόμη φορά την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου, λίγο πριν αναχωρήσει για ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού!

Το τουρνουά Ακρόπολις γεννήθηκε το 1986 και φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» Σερβία και Ιταλία δεν είναι ξένες στο τουρνουά. Η Ιταλία έχει βρεθεί 13 φορές στην πρώτη τριάδα και τρεις φορές στην κορυφή της τελικής κατάταξης, ενώ η Σερβία έχει αγωνιστεί πέντε φορές φτάνοντας δύο φορές στην κορυφή. Συνολικά έχουν αγωνιστεί 27 χώρες και έξι μεικτές ομάδες ή κολλέγια από τις ΗΠΑ. Από το 2005 «σπίτι» του τουρνουά είναι το ΟΑΚΑ.