«Κλείδωσε» στα 900 εισιτήρια για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στον τελικό…

Με 900 οπαδούς στο πλευρό τους θα παρουσιαστούν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4/2 ανάμεσα στην ΕΟΚ και την αστυνομία. Όπως και στους προηγούμενους τελικούς οι ομάδες θα πρέπει να καταθέσουν σχετική λίστα με τα στοιχεία των οπαδών στους οποίους θα διαθέσουν τα 900 «μαγικά χαρτάκια», ενώ όπως επισημαίνεται δεν επιτρέπεται η οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών…

Αναλυτικά τα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας:

α) Θα διατεθούν προσκλήσεις για τις θέσεις των επισήμων που θα διανεμηθούν με μέριμνα της ΕΟΚ. Όλες οι προσκλήσεις θα διατεθούν ονομαστικά και με δελτίο ταυτότητας και θα κατατεθεί σχετική λίστα, η οποία θα υποβληθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής. β) Θα χορηγηθούν 900 εισιτήρια για κάθε ομάδα, τα οποία θα διατεθούν ονομαστικά με δελτίο ταυτότητας και σε διαφορετικά χρώματα για την κάθε ομάδα.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης
Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών, θα βρίσκεται σε λειτουργία το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που είναι εγκατεστημένο στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελληνικού.

Μετακινήσεις φιλάθλων διαγωνιζόμενων ομάδων
Δεν θα υπάρξει οργανωμένη ομαδική μετακίνηση φιλάθλων.
Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος-Λ. Αλίμου-Αεροπορίας θα εισέλθουν από τη βόρεια είσοδο και μέσω περιφερειακής οδού θα καταλήξουν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ που βρίσκεται πλησίον της εγκατάστασης, στη βόρεια πλευρά αυτής, πλησίον γηπέδου χόκεϊ.
Οι προσερχόμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, κινούμενοι από Λ. Ποσειδώνος, θα εισέλθουν από τη νότια είσοδο του συγκροτήματος, θα καταλήξουν στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ πλησίον αθλητικής εγκατάστασης ξιφασκίας.

Διαιτητές, Επίσημοι, Παράγοντες, Τύπος
Διαιτητές, επίσημοι, παράγοντες και Τύπος θα εισέλθουν από τη δυτική είσοδος του Ολυμπιακού Συγκροτήματος και στη συνέχει θα κατευθυνθούν στη θύρα εισόδου προς τις κερκίδες προσκεκλημένων που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της εγκατάστασης, εντός περίκλειστου χώρου.

Αποχώρηση
Μετά τη λήξη του αγώνα οι φίλαθλοι της νικήτριας ομάδας θα παραμείνουν στη θέση τους για την τελετή απονομής, μέχρι να δοθεί σχετική εντολή αποχώρησής τους από τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων, ενώ οι φίλαθλοι της ηττημένης ομάδας θα αποχωρήσουν πρώτοι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Η αποχώρηση φιλάθλων, διαιτητών, επισήμων, λοιπών προσκεκλημένων και αθλητικών αποστολών θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο δρομολόγιο άφιξης στην αθλητική εγκατάσταση.

Θύρες και είσοδος
Οι θύρες για την είσοδο των θεατών προς τις κερκίδες θα ανοίξουν στις 16.00 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης η είσοδος στην εγκατάσταση πανό με οποιοδήποτε περιεχόμενο απαγορεύεται. Για κάθε ομάδα θα επιτραπεί η είσοδος δύο τυμπάνων, ενός τηλεβόα και σημαίες μικρού μεγέθους (μικρότερες του ενός μέτρου και χωρίς κοντάρι), ενώ απαγορεύεται η είσοδος διαφόρου είδους «κόρνες».

Έκκληση προς τους φιλάθλους
Από κοινού η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλούν τους φιλάθλους να συμμετέχουν στην ομαλή διεξαγωγή του τελικού και να βοηθήσουν με την παρουσία τους, έτσι ώστε οι καλύτεροι να στεφθούν Κυπελλούχοι Ελλάδος.