Μπορεί να εισήλθαμε στην σαρακοστή παρόλα αυτά οι ομάδες της Κρήτης δεν σκοπεύουν να… νηστέψουν βαθμούς. Ηράκλειο και Εργοτέλης παρά τη διάφορα θέσης στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου σκοπεύουν να μην παραδώσουν τα όπλα κυνηγώντας ο καθένας το δικό του όραμα, όπως ακριβώς ανέφεραν και οι προπονητές των δυο ομάδων σε τοπικό σαιτ.

Γιώργος Μακράκης:

“Από εδώ και πέρα έχουμε 9 τελικούς, αρχής γενομένης από την Κυριακή σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο που το μόνο αποτέλεσμα για εμάς είναι η νίκη. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, με μοναδικό απόντα τον τραυματία Κορουζίδη και με κάποια προβλήματα σχετικά με την συμμετοχή του Καλασούντα. Δεν έχουμε πλέον άλλα περιθώρια για στραβοπατήματα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και πολύ δυνατοί και αποφασιστικοί μέσα στο γήπεδο. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν για κανένα εύκολα παιχνίδια, ούτε για τον πρώτο ούτε για τον προτελευταίο (μόνο η Ικαρία έχει σίγουρα υποβιβαστεί), ομάδες άλλαξαν προπονητές και όλοι κυνηγούν τους στόχους τους, ενώ κάθε παιχνίδι στον όμιλο θα είναι ντέρμπι για διαφορετικούς λόγους.
Όσο αφορά το παιχνίδι με την Λιβαδειά, τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά, αφού όλες οι πλέον έχουν παίξει 17 παιχνίδια, όμως ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς είναι η πολύ κακή εμφάνιση (ήττα με 72-54 στις 21-11-2010), η χειρότερη μέχρι σήμερα, που κάναμε μαζί τους στον πρώτο γύρο και θέλουμε αλλάξουμε στον αντίπαλο μας την εικόνα που έχει για εμάς.”

Μανόλης Δημητριάδης :

“Η ομάδα θα αγωνιστεί κομπλέ αφού επιστρέφει και ο Στεφανάκης, με ένα αντίπλαο που παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά στην υπόθεση παραμονής στην κατηγορία και θα έχει ενθουσιασμό λόγω της πρόσφατης αλλαγής προπονητή. Πρέπει να δείξουμε ταπεινότητα και προσήλωση και να πάρουμε την νίκη σε μια δύσκολη αγωνιστική για τους πρωτοπόρους αφού θα είναι καθοριστική με παιχνίδια κλειδιά (Ιωνικός ΝΦ – Ίλιον και Χαλκίδα ΓΠΣ – Φιλαθλητικός)”.

Πηγή: kretaworldbasket.gr