Κοκκινόπουλος:«Να σταθεροποιηθούμε στη κατηγορία»

Μετά από τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στα τοπικά ο ιστορικός ΒΑΟ επιστρέφει στις εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα που έχει συμμετάσχει πέντε φορές στην Α1 τερμάτισε στη τρίτη θέση της Α’ ΕΚΑΣΘ και πήρε το εισιτήριο για τη Γ’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Σωτήρης Κοκκινόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο του ΒΑΟ, τους στόχους που θέτει από εδώ και πέρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά :

Για την άνοδο του ΒΑΟ στην Γ’ εθνική:

«Η άνοδος ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τέσσερα χρόνια στις τοπικές κατηγορίες καταφέρνουμε να επιστρέψουμε τον ΒΑΟ εκεί που ανήκει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το τμήμα θα έχει πορεία αξιοσημείωτη τα επόμενα χρόνια.
Αγωνιστικά η άνοδος στηρίχτηκε στη συνέπεια που έδειξαν καθημερινά οι παίκτες στην προπόνηση. Το γεγονός ότι πήραμε κάποια σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος μας τόνωσαν την ψυχολογία και μας κράτησαν μέχρι τέλους με υψηλό κίνητρο. Φυσικά αυτή η άνοδος είναι απόρροια και της καλής συνεργασίας που είχαμε με τη διοίκηση».

Για τους στόχους που μπαίνουν πλέον:

«Αρχικά θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία στη Γ’ εθνική και να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία. Ταυτόχρονα θέλουμε να έχουμε πιο ενεργή συμμετοχή κάποιων εφήβων στην πρώτη ομάδα. Η ανάδειξη νέων ταλέντων και η ενεργοποίηση των τμημάτων υποδομής είναι ένας στόχος.
Προσωπικά έχω βάλει ως στόχο στην 12άδα να υπάρχουν 4 έφηβοι από το 1994 και κάτω συν κάποια παιδιά μεγαλύτερα. Η ομάδα θα είναι πιο νεανική φέτος κι επειδή επιθυμώ να υπάρχει μία προπονητική συνέχεια από το εφηβικό στο αντρικό ανέλαβα και το εφηβικό τμήμα».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ ανδρών:

«Ήταν ανταγωνιστικό μέχρι περίπου τα μέσα πρωταθλήματος, καθώς κάπου εκεί έγινε 3-4 ταχυτήτων. Η ΧΑΝΘ και η Μακαμπή είχαν ξεχωρίσει και έδειχναν ότι θα πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ εμείς μαζί με τον Ήφαιστο και τον Μακεδονικό παλεύαμε για την τρίτη. Από εκεί και πέρα υπήρχε ένα γκρουπ ομάδων που πάλευαν για ένα καλύτερο πλασάρισμα έχοντας όμως πάντα το νου τους μην κινδυνεύσουν, ενώ στο άλλο γκρουπ υπήρχαν τρεις ομάδες που πάλεψαν για να μείνουν στη κατηγορία και να μην συνοδεύσουν τον Ερμή και τον ΕΟΣ που υποβιβάστηκαν από νωρίς».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Φαίδων Ματθαίου” που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

«Έχω ήδη δηλώσει συμμετοχή και περιμένω να έρθουν οι ημέρες. Τα ονόματα είναι κράχτες και όλοι γνωρίζουν την προπονητική τους αξία οπότε μόνο πράγματα να πάρεις έχεις ακούγοντας τις ομιλίες τους.
Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και θα μπορεί ο κόσμος της Βορείου Ελλάδας να παρακολουθήσει ένα υψηλού επιπέδου Σεμινάριο χωρίς να μπει σε μεγάλα έξοδα. Επίσης ο χώρος που θα διεξαχθεί είναι πολύ βολικός. Το γήπεδο της ΧΑΝΘ χωροταξικά ευνοεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία».