Κολοκυθάς: «Αλλάζει η σύνθεση στο προπονητικό τιμ της Εθνικής»

Χωρίς τον Ηλία Ζούρο θα πορευτεί η Εθνική ομάδα. Ο παράγοντας της Εθνικής, Γιώργος Κολοκυθάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sportday κατηγόρησε τον Ηλία Ζούρο για τον αποκλεισμό της ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάνοντας λόγω για κακοδιαχείριση του ποιοτικού υλικού, αναφέροντας στη συνέχεια πως η Εθνική θα συνεχίσει με άλλον προπονητή.

Παράλληλα, ο πολύπειρος παράγοντας τόνισε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες των παικτών, ενώ στη συνέχεια θεώρησε καθήκον να ζητήσει συγνώμη από τον αρχηγό, Αντώνη Φώτση.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι έφταιξε για τον αποκλεισμό της Εθνικής:
«Το προπονητικό τιμ δεν στάθηκε ικανό να διαχειριστεί το φετινό υλικό της ομάδας που ήταν σαφώς καλύτερο από το περσινό. Είχε το μυαλό του περισσότερο σε άλλα πράγματα και όχι στην Εθνική. Όσοι είναι κοντά στην ομάδα γνωρίζουν. Έγιναν λάθη στην επιλογή της 12άδας και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, και αυτά τα πράγματα τα πλήρωσε η Εθνική.Ήμασταν δυστυχώς αδιάβαστοι και στραβοί».

Για την απόδοση του Ζούρου στην Λιθουανία και την επιτυχία της 6ης θέσης:
«Είπα και πριν ότι άλλο το φετινό υλικό άλλο το περσινό. Φέτος το υλικό ήταν καλύτερο και η διαχείρισή του διαφορετική. Ο Φώτσης βρέθηκε ουσιαστικά εκτός ομάδας δίχως λόγο κι αφορμή. Υπήρχαν κι άλλα. Υπήρχαν στιγμές που ξεχνούσαν ότι είναι στην Εθνική».

Οι παίκτες δεν έχουν ευθύνη;
«Όλοι οι παίκτες και κυρίως οι παλιότεροι έδειξαν ζήλο για να προκριθεί η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και παρά το ότι είχαν μια πολύ δύσκολη χρονιά ήρθαν στην Εθνική δίχως διακοπές, αλλά δυστυχώς δεν βοηθήθηκαν από κανένα».

Ο Ζούρος θεωρεί ότι η διαιτησία ευθύνεται:
 «Καλό είναι να μην μιλάμε για διαιτησία. Οι διαιτητές δηλαδή περίμεναν να φτάσουν στο τελευταίο σουτ; Ήξεραν πως ο Σπανούλης θα κάνει σουτ από τα 10 μέτρα και περίμεναν το φάουλ του Νιγηριανού για να μην το σφυρίξουν και να μας αποκλείσουν; Καλύτερα να μη συνεχίσω γι αυτό το θέμα, δεν έχει νόημα να διαμαρτυρόμαστε».

Σας κάνει αισιόδοξο η συμπεριφορά όλων των παικτών που δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στρατιώτες της ομάδας;
 «Η Εθνική αυτή έχει να δώσει πολλά πράγματα. Το μόνο ενθαρρυντικό μετά την χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων ετών είναι ότι οι παλιότεροι βοηθούν και τους υπόλοιπους να μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα και θα το ξανακάνουν. Άλλωστε το υλικό υπάρχει και η Εθνική θα το αποδείξει στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας σε ένα χρόνο».

Προφανώς με άλλον προπονητή:
«Ναι, με διαφορετική σύνθεση στο προπονητικό τιμ»

Ο Ζούρος δεν θα παραμείνει. Σκέψη για τον διάδοχο υπάρχει;
«Εγώ τον ξέρω τον επόμενο προπονητή. Ξέρω ποιος πρέπει να είναι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να πω περισσότερα»

Τι σας πείραξε περισσότερο από όσα έγιναν στο Καράκας:
«Στο Προ – Ολυμπιακό αποτύχαμε αλλά για μένα το χειρότερο ήταν η συμπεριφορά του προπονητή και των συνεργατών του στον αρχηγό της ομάδας, Αντώνη Φώτση. Μια συγγνώμη δεν σβήνει τα όσα έγιναν στη Βενεζουέλα, αλλά εγώ θέλω να το κάνω. Να ζητήσω συγγνώμη από την παλιά φρουρά κυρίως: τον Αντώνη Φώτση, τον Νίκο Ζήση, τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιάννη Μπουρούση».

Παρόλα αυτά δεν είδαμε αντίδραση από τον αρχηγό για τον παραγκωνισμό του:
«Αυτά τα παιδιά έσωσαν τα πάντα και θεωρώ πως σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή αν οι προπονητές συμπεριφέρονταν έτσι στον αρχηγό θα υπήρχαν επακόλουθα. Όμως ο Αντώνης δεν δημιούργησε το παραμικρό. Αποδείχθηκε και σε αυτή την περίπτωση σωστός, προκειμένου να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα».