Κουπίδης: «Πήραμε αυτό που μάς άξιζε»

Στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφς, η Νήαρ Ηστ επικράτησε της ΚΑΠ, κάνοντας το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά και παίρνοντας την άνοδο για τη Β’ Εθνική. Ο αρχηγός της ομάδας της Καισαριανής, που πέτυχε το νικητήριο τρίποντο, Θέμης Κουπίδης, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ web radio στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη, μιλώντας για τη σειρά, αλλά και το καθοριστικό του καλάθι. 

Για τη σειρά με την ΚΑΠ: «Καταρχάς, να πούμε “συγχαρητήρια” στην ΚΑΠ για όλη την πορεία της όλο το χρόνο. Ήταν αμφίρροπα παιχνίδια όλα, όσοι παρακολούθησαν τα ματς είδαν ότι είναι και οι δύο ομάδες ισοδύναμες. Κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Πιστεύω το αξίζαμε με όλη μας την παρουσία καθ’ όλη τη χρονιά και πήραμε αυτό που μάς άξιζε γενικά σαν ομάδα και σαν οργανισμός».

Για το τρίποντο που πέτυχε: «Ήταν μια φάση που πήρα την ευθύνη και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Ήξερα ότι δεν ήμουν καλός στο αγώνα και δε μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα όσο ήθελα, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δε σκέφτομαι τι έχει γίνει στα προηγούμενα λεπτά. Αφού η ομάδα στηρίζει εμένα κυρίως και πιστεύω στις δυνατότητές μου, έπρεπε κι εγώ να βγω μπροστά και να πάρω αυτό το σουτ. Αυτά τα σουτ ή θα μπουν και θα γίνεις «ήρωας» ή θα το χάσεις και θα γίνεις μοιραίος. Ευτυχώς μπήκε και πήγαν όλα καλά».

Για το πώς είναι ν’ ανεβαίνει με την ομάδα της «καρδιάς» του: «Επειδή δεν παίζω για τα χρήματα, αλλά καθαρά για τη φανέλα και την ομάδα που ‘χω αγαπήσει, όταν βγαίνει αυτό το συναίσθημα είναι διπλή η χαρά. Δόξα τω θεώ, έχω τη δουλειά μου και παίζω καθαρά για την ομάδα που αγαπάω. Πιστεύω ότι βοήθησα για να παίξουν τα νέα παιδιά στη Β’ Εθνική. Όποιος αξίζει, να πάρει την ευκαιρία του και να συνεχίζει να παίζει».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Είμαστε μπασκετική γειτονιά, ο κόσμος “διψάει”. Η ομάδα είναι αρκετά χρόνια στις τοπικές κατηγορίες και πάλευε αρκετά χρόνια να ξανάρθει στις εθνικές κατηγορίες. Είναι μεγάλη επιτυχία για την πόλη, είναι και μια ιστορική ομάδα. “Αγκάλιασε” ο κόσμος την προσπάθειά μας και ευτυχώς τού δώσαμε τη χαρά να πανηγυρίσει μαζί μας και μάς υποδέχτηκαν με τον κατάλληλο τρόπο στην Καισαριανή».

Για το αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν: «Πιστεύω πως αντέχω ακόμη μια χρονιά. Θα τα βάλω κάτω και θα συζητήσω με την ομάδα αν μπορώ να τούς βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο, όποιο κι αν είναι αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει, προς το παρόν δεν έχουμε συζητήσει κάτι, είμαστε ακόμη στους πανηγυρισμούς».