Κουφός: «Δεν υπάρχει μυστικό»

Το παιχνίδι με τους Αργίτες έληξε αναδεικνύοντας νικητές τους κρητικούς και ο Στέργιος Κουφός όπως ήταν φυσικό έπλεε σε πελάγη χαράς: «Μυστικό για την επιτυχία δεν υπάρχει. Για να πετύχεις πρέπει να είσαι υπερήφανος μπασκετικά, να δουλεύεις πολύ και όταν πέφτεις να καταφέρνεις να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις. Ο ΑΓΟΡ έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να φέρνει στο γήπεδο κόσμο και κυρίως οικογένειες και νέα παιδιά».

Με τη σειρά του ο αρχηγός, Γιώργος Κούμουλος δήλωσε: «Ηταν δύσκολη χρονιά με πολλές εναλλαγές στη βαθμολογία και με πολλά οικονομικά προβλήματα και είμαι χαρούμενος που δώσαμε τόση χαρά στον κόσμο», ενώ το λόγο πήρε και ο Τάσος Χαρισμίδης:

«Το Ρέθυμνο είναι μία πόλη που άξιζε να ζήσει αυτές τις στιγμές. Εύχομαι για την επόμενη μέρα υγεία και χαρά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά».

Γέννημα θρέμμα κρητικός, είχε ένα λόγο παραπάνω να χαίρεται ο Νίκος Λαγουδάκης: «Είμαι υπερήφανος σαν παίκτης που είμαι Ρεθυμνιώτης και αγωνίζομαι για την ομάδα της πόλης μου», ενώ τέλος ο Γιάννης Κυριακόπουλος, ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας ανάφερε: «Είναι μεγάλη επιτυχία γιατί δουλέψαμε όλοι φίλαθλοι – διοίκηση –προπονητές και αθλητές σε δύσκολες συγκυρίες και καταφέραμε αυτό που δεν πίστευε κανείς φέτος. Οταν επέστρεψα το περασμένο καλοκαίρι στον ΑΓΟΡ το πίστευα ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε στην Α1»

 Το λόγο πήρε και ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης τονίζοντας το φετινό επίτευγμα των κρητικών συλλόγων: «Αυτό που έγινε φέτος με την ομάδα του ΑΓΟΡ αλλά και με της υπόλοιπες ομάδες της Κρήτης στο άθλημα του μπάσκετ (ΟΦΗ, Ηράκλειο,Εργοτέλης και Ηρόδοτος) είναι παράδειγμα για όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του ΑΓΟΡ γιατί αυτή η ομάδα έχει αυτό το κάτι που ανοίγει πάντα την καρδιά και το πορτοφόλι του δήμου του Ρεθύμνου αλλά και των δημοτών. Ο ΑΓΟΡ είναι μία ομάδα πρότυπο λειτουργίας και οργάνωσης, μία ομάδα χωρίς οικονομικές σπατάλες αλλά με μικρό μπάτζετ και με συνδυασμό σωστή οργάνωση και το κυριότερο διοίκηση παίκτες και προπονητικό επιτελείο είναι μία οικογένεια. Αυτά ήταν τα κύρια συστατικά της επιτυχίας του ΑΓΟΡ».

Τα πανηγύρια ήταν έξαλλα, αλλά όπως φαίνεται ο πρόεδρος του Ρεθύμνου, Νίκος  Σαραντινός δεν αρκείται στην άνοδο, αφού στόχος τον κρητικών είναι η παραμονή τους στην Α1. Αυτό άλλωστε δήλωσε, σε συνέντευξη του στην τοπική τηλεόραση TV kreta, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα προπονητή τονίζοντας:  «Ο Στέργιος Κουφός ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι και υπέγραψε για δύο χρόνια με σκοπό να είναι μαζί μας και στην Α1».